Μέτσοβο: Η παρέα της λίμνης και ο άνθρωπος που προσπάθησε να σώσει τον Παύλο


Πώς «έχασε» τη ζωή του ο 16χρονος Παύλος στη λίμνη Πηγών Αωού – Ποιος προσπάθησε να του σώσει τη ζωή   

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Μετσόβου με την τραγωδία στη λίμνη Πηγών Αώου που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του 16χρονου Παύλου.

Ο άτυχος Παύλος, ο οποίος ήταν μαθητής Λυκείου εντοπίστηκε νεκρός από πυροσβέστες που τον αναζητούσαν μετά τον συναγερμό που σήμαναν οι φίλοι του 16χρονου.

Η στιγμή της τραγωδίας

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία ο 16χρονος προσπάθησε να πιάσει τη μπάλα που είχε πέσει στη λίμνη παίζοντας με τους φίλους του. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι, κατά τις ίδιες πληροφορίες από την τοπική κοινωνία, ο άτυχος Παύλος προθυμοποιήθηκε να πιάσει τη μπάλα γιατί ήταν ο πιο ψηλός της παρέας.

Άτομα του στενού συγγενικού περιβάλλοντος αναφέρουν ότι η παρέα αποτελούνταν από τρία άτομα. Ο άτυχος 16χρονος, ένα 30χρονος, καθώς και ένα 19χρονος. Όταν ο Παύλος έπεσε στο νερό και άργησε να βγει στην επιφάνεια, ο 19χρονος ήταν αυτός που βούτηξε και προσπάθησε να του σώσει τη ζωή, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς του τα οποία θρηνούν για την απώλεια του 16χρονου ο οποίος είχε άλλη μια αδερφή ενώ πριν από δύο μήνες η μητέρα του νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο.

Ο Δήμαρχος περιγράφει την τραγωδία στο Newsbomb

Για το τραγικό περιστατικό μίλησε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Μετσόβου, Κωνσταντίνος Τζαφέας: «Υπάρχει μια τεχνητή λίμνη, των πηγών του Αώου, στο σημείο αυτό. Βρίσκεται στα 1.550 μέτρα υψόμετρο. Τα παιδιά ήταν εκεί από το πρωί, έπαιζαν μπάλα».

«Ήταν μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν και διασκέδαζαν. Από ότι έχουμε μάθει, έπεσε η μπάλα στη λίμνη και πήγε το παιδί να την πιάσει. Η λίμνη αυτή έχει φερτά υλικά, χώματα κλπ. και αυτό έκανε το παιδί πιθανόν να γλιστρήσει και να πέσει μέσα. Πήγε ένα άλλο παιδί να τον πιάσει, δεν πρόλαβαν οι φίλοι του να τον τραβήξουν έξω. Δυστυχώς, δυστυχώς, είναι μια τραγωδία», πρόσθεσε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ