Ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης για νέους


Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έφερε τη διασύνδεση και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων με τις επιχειρήσεις σε πρώτο πλάνο

Σε μια εποχή που η αγορά αναζητά εξειδικευμένους επαγγελματίες, οι Ημέρες Καριέρας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και οι ημερίδες Accelerate Your Career αποτελούν ιδανική ευκαιρία διασύνδεσης και επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων με τις επιχειρήσεις.

Μέσα από τη διαδικασία των Career Days, περισσότεροι από 10.000 σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Καλαμάτα, Χανιά, Ξάνθη και Βόλο συνομίλησαν με υψηλά ιστάμενα στελέχη των σημαντικότερων επιχειρήσεων της χώρας και έκλεισαν μία θέση πρακτικής άσκησης ή μόνιμης απασχόλησης.

Στις Ημέρες Καριέρας, που πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης για πρώτη φορά μετά την πανδημία του Covid-19, συμμετείχαν εκατοντάδες επιχειρήσεις όλων των κλάδων που κάλυψαν τις αυξημένες λόγω εποχής ανάγκες τους για εξειδικευμένο προσωπικό.

Προηγήθηκαν οι ημερίδες Accelerate Your Career, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα σύνταξης βιογραφικού και προσωπικής συνέντευξης και να ακούσουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από έμπειρα στελέχη HR.

Η εκδήλωση-θεσμός διοργανώθηκε και φέτος από τα Γραφεία Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, με την υποστήριξη του σύγχρονου τμήματος IT και της custom πλατφόρμας ZEUS που έχει αναπτύξει για αυτόν τον σκοπό.

Μετά τη διαδικασία επιλογής προσωπικού, έχει ξεκινήσει η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την έναρξη πρακτικής από τους σπουδαστές, αλλά και για την ένταξη τους στο πρόγραμμα επιδότησης πρακτικής από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, πάντοτε με την υποστήριξη των Γραφείων Σταδιοδρομίας, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ήδη ξεκινήσει σε θέσεις μόνιμης απασχόλησης.

Επίλεξε, λοιπόν, σπουδές με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στον Εκπαιδευτικό Όμιλο της Χρονιάς!

Επαγγελματική αποκατάσταση με Γραφεία Σταδιοδρομίας σε κάθε πόλη

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1996, σε μια εποχή που το LinkedIn, τα soft skills και το personal branding ήταν άγνωστες λέξεις. Έθεσε έτσι γερές βάσεις, ώστε σήμερα να μπορεί να προσφέρει αποδεδειγμένη μέριμνα για την επαγγελματική αποκατάσταση, με ουσιαστική εξατομικευμένη υποστήριξη όσα χρόνια κι αν περάσουν από την αποφοίτηση.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σπουδαστών, σήμερα λειτουργούν αυτόνομα Γραφεία Σταδιοδρομίας σε κάθε μία από τις πόλεις που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, με γνώση των τοπικών αγορών και των σημαντικών επιχειρήσεων κάθε περιοχής

Σύμφωνα με τα στατιστικά, τα Γραφεία Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζουν την πρακτική άσκηση στο σύνολο των σπουδαστών του Ομίλου, ενώ τα ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων, ανάλογα τον τομέα, αγγίζουν το 94%.

Η μέριμνα για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών περιλαμβάνει εξατομικευμένη συμβουλευτική γύρω από θέματα σύνταξης βιογραφικού και προσωπικής συνέντευξης, καθώς οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται στα εξειδικευμένα στελέχη για να συζητήσουν θέματα καριέρας που τους απασχολούν.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 που παραμένει πιστός στη δέσμευσή του για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση σπουδαστών και αποφοίτων και τους προσφέρει σημαντικές εμπειρίες διασύνδεσης με τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της βιωματικής κατάρτισης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ