Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τις 800.000 θα φτάσουν οι αιτήσεις στο «Ανακυκλώνω Συσκευή»


Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Μεγάλη είναι η ανταπόκριση συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω Συσκευή»

Όπως εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του ΤΕΕ «Green Deal Greece 2022», οι αιτήσεις για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα φθάσουν πάνω από 800.000.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω Συσκευή» που στοχεύει να φέρει για κάθε νοικοκυριό που συμμετέχει εξοικονόμηση ενέργειας κατά 40% μέσο όρο, με μείωση κόστους ρεύματος 400-500 ευρώ το χρόνο. Ο προϋπολογισμός αφορά περίπου 200.000 νοικοκυριά και σύμφωνα με τον Υπουργό ήδη στην πλατφόρμα υπάρχουν 550.000 αιτήσεις και θα φτάσουν, κατ’ εκτίμηση τις 800.000 μέχρι 5 Ιουλίου, που λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, σημειώνοντας ότι η πρόθεση είναι να εξευρεθούν πρόσθετοι πόροι για τη συνέχιση του προγράμματος.

Ο ΥΠΕΝ σημείωσε ότι «από τη στιγμή που λάβαμε τη λαϊκή εντολή πριν 3 χρόνια, στη κυβέρνηση αντιμετωπίσαμε σειρά κρίσεων: μεταναστευτικό στα βόρεια σύνορα, μια πανδημία και υγειονομική κρίση που έγινε οικονομική κρίση, έναν πόλεμο και εξ αυτών κρίση τιμών και κρίση πληθωρισμού που δεν θέλουμε να γίνει επισιτιστική κρίση πουθενά στον κόσμο ούτε κρίση στασιμοπληθωρισμού». Ο ίδιος τόνισε ότι: «Η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν έκανε πίσω από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και μείωσε τους φόρους. Και για αυτό η η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια δύναμης, υψηλών ρυθμών ανάπτυξης».

Το ΥΠΕΝ βρέθηκε εξαρχής στο επίκεντρο της κρίσης, σημείωσε ο υπουργός. «Στηρίξαμε τα νοικοκυριά από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη. Δημιουργήσαμε το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για τους αδύναμους. Θα συνεχίσει να λειτουργεί και σε αυτό θα πηγαίνουν τα πλεονάσματα από την εμπορία ρύπων. Μέσα από το Ταμείο αυτό και άλλους πόρους, τόνισε, «θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά και στο μέλλον ενώ ενισχύουμε και επισπεύδουμε τις επενδύσεις σε εξοικονόμηση ενέργειας, σε αποθήκευση ενέργειας αλλά και στη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ