Κολύμβηση: 3 τρόποι που ενισχύει τη διάθεσή σας [vid]


Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κολύμβηση προάγει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική ευεξία

Ειδικότερα, όσον αφορά την σωματική υγεία, η τακτική άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος και δυναμώνει την καρδιά, αυξάνει την αερόβια ικανότητα και κάνει τους μύες μας πιο δυνατούς και αποδοτικούς.

Την ίδια ώρα, η κολύμβηση μας διδάσκει μαθήματα που εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την πισίνα: ομαδική εργασία, αφοσίωση και δύναμη θέλησης για να αναφέρουμε μερικά.

Όμως, το τακτικό κολύμπι έχει βαθιά θετική επίδραση και στην ψυχική μας υγεία. Μπορεί να λειτουργήσει ως αποτελεσματικό φάρμακο για τη θεραπεία του άγχους, της κατάθλιψης και άλλων ψυχικών προκλήσεων.

Ειδικότερα, μερικά από τα οφέλη της κολύμβησης στην ψυχική υγεία:

  • Ενδορφίνες και Σεροτονίνη

Οποιαδήποτε μορφή άσκησης, συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης, προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών. Οι ενδορφίνες είναι ορμόνες που παράγονται στην υπόφυση ως απόκριση στο στρες ή τον πόνο, σαν ένα φυσικό αναλγητικό. Αλληλεπιδρούν με υποδοχείς στον εγκέφαλό μας που μειώνουν την αντίληψή μας για τον πόνο. Μαζί με τη σεροτονίνη, οι ενδορφίνες προκαλούν μια αίσθηση ευτυχίας, θετικότητας και ευεξίας.

  • Μια μορφή διαλογισμού εν κινήσει

Όταν κολυμπάτε, έχετε πολλά πράγματα να απασχολήσετε το μυαλό σας: το μοτίβο της αναπνοής σας, πόσους γύρους έχετε ολοκληρώσει και την εγγύτητα σας με άλλους κολυμβητές για να αποφύγετε μια σύγκρουση, αν κολυμπάτε για παράδειγμα σε πισίνα. Εάν κολυμπάτε ανταγωνιστικά, πρέπει επίσης να δουλέψετε την τεχνική και την ταχύτητά σας. Η παρακολούθηση όλων αυτών των παραγόντων σημαίνει ότι θα έχετε λίγο χώρο στο μυαλό σας για να σκεφτείτε τις ανησυχίες σας έξω από την πισίνα. Για λίγο, παίρνετε μια ανάσα από τις καθημερινές σας ανησυχίες για να εστιάσετε μόνο στο κολύμπι.

  • Κανονισμός αναπνοής

Η ικανότητα να ρυθμίζετε την αναπνοή σας είναι μια αναπόσπαστη πτυχή της κολύμβησης. Όταν είστε αγχωμένοι ή πανικοβλημένοι, έχετε την τάση να παίρνετε πιο ρηχές και πιο γρήγορες αναπνοές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπεραερισμό και πιθανώς να μετατραπεί σε κρίση πανικού. Ωστόσο, το μοτίβο αναπνοής στην κολύμβηση διασφαλίζει ότι λαμβάνετε αρκετό αέρα που μπορεί να αποτρέψει την πιθανότητα τέτοιων επιθέσεων. Είναι μια εξαιρετική προπόνηση για τους πνεύμονές σας, καθώς σας αναγκάζει να εισπνέετε και να εκπνέετε ομοιόμορφα. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και στη χαλάρωση.

Aκολουθεί βίντεο:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ