Femtech: Το μεταβαλλόμενο τοπίο απορρήτου στην τεχνολογία υγείας γυναικών


Ο κλάδος της τεχνολογίας υγείας (τεχνολογία υγείας) γνώρισε ταχεία ανάπτυξη και υιοθέτηση από καταναλωτές που είναι πρόθυμοι να παρακολουθήσουν, να παρακολουθήσουν και να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους εκτός των ορίων των ιατρικών εγκαταστάσεων. Ακολουθώντας την επανάσταση της ψηφιακής υγείας, η τεχνολογία υγείας έχει επαναπροσδιορίσει τον ρόλο των καταναλωτών στην υγειονομική περίθαλψη, επιτρέποντάς τους να κατανοούν και να ελέγχουν καλύτερα το σώμα και την υγεία τους. Αυτή η αυτονομία συνέβαλε στην άνοδο μιας ισχυρής ιατρικής συσκευής, οικοσυστήματος φορητών συσκευών και εφαρμογών (εφαρμογών) στο οποίο συλλέγονται και αναλύονται δεδομένα καταναλωτών για να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την υγεία. Σε αυτό το τοπίο, οι καταναλωτές παραιτούνται πρόθυμα από τα δικαιώματα δεδομένων τους με αντάλλαγμα αλγοριθμικές προβλέψεις αιχμής, λειτουργικότητα συσκευής και δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας.

Οι πρακτικές απορρήτου και οι πολιτικές των εταιρειών τεχνολογίας υγείας, ωστόσο, έχουν αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και ελέγχου όλα αυτά τα χρόνια. Οι περισσότερες εταιρείες και συσκευές τεχνολογίας υγείας λειτουργούν εκτός των ορίων του Νόμου περί Φορητότητας και Λογοδοσίας Ασφάλισης Υγείας (HIPAA) και των Κανόνων περί απορρήτου και ασφάλειας. Ως εκ τούτου, το απόρρητο στη βιομηχανία τεχνολογίας υγείας διέπεται κυρίως από την κρατική νομοθεσία που σχετίζεται με το απόρρητο δεδομένων υγείας και την απαγόρευση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου έναντι αθέμιτων και παραπλανητικών πράξεων και πρακτικών. Η έλλειψη ενός γενικού πλαισίου απορρήτου για όλα τα δεδομένα υγείας οδήγησε σε μια άγρια ​​δύση πρακτικών απορρήτου, με ορισμένες εταιρείες τεχνολογίας υγείας να δίνουν προτεραιότητα στο απόρρητο των καταναλωτών στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη συσκευών, ενώ άλλες εταιρείες υιοθετούν μια στρατηγική ανταγωνισμού στην αγορά στην οποία ο καταναλωτής το απόρρητο είναι μια εκ των υστέρων σκέψη.

Αυτή η μεγάλη απόκλιση στις πρακτικές απορρήτου περιπλέκει την επιλογή των καταναλωτών σχετικά με τις εφαρμογές, τα wearable και τις συσκευές που θα εμπιστεύονται. Ωστόσο, η διαρροή του σχεδίου απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην υπόθεση Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization1, έχει αναζωπυρώσει τη ζήτηση για πρότυπα απορρήτου πρώτα από τους καταναλωτές σε εταιρείες τεχνολογίας υγείας. Η γνώμη που διέρρευσε, η οποία περιελάμβανε μια ακλόνητη αποκήρυξη της ομοσπονδιακής προστασίας για τα δικαιώματα των αμβλώσεων, έχει προκαλέσει πολλούς καταναλωτές στον κλάδο της τεχνολογίας γυναικείας υγείας (femtech) να φοβούνται ότι τα χαρακτηριστικά και οι πρακτικές απορρήτου δεδομένων και ασφάλειας των εφαρμογών και συσκευών τους femtech θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον να διώξουν τα εγκλήματα.

Πράγματι, υπήρξαν πολλές εκκλήσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τις γυναίκες να διαγράψουν τα δεδομένα τους από εφαρμογές παρακολούθησης περιόδου και γονιμότητας από φόβο ότι οι αρχές επιβολής του νόμου θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα. Το αποτέλεσμα ήταν μια ατμόσφαιρα ανησυχίας και πανικού για τους χρήστες του εφαρμογές για την υγεία των γυναικών και μια διαβρωτική αίσθηση εμπιστοσύνης στην τεχνολογική κοινότητα της υγείας. Αυτό το άρθρο διερευνά το μεταβαλλόμενο τοπίο απορρήτου για συσκευές femtech, εξηγεί πώς αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν τις πρακτικές απορρήτου των εταιρειών τεχνολογίας γενικής υγείας και προσδιορίζει στρατηγικές για την ιεράρχηση απορρήτου.

Δυσπιστία και ποινικοποίηση: Μπορεί η Femtech να σερφάρει στα κύματα ιδιωτικότητας;

Η femtech αναφέρεται σε λύσεις τεχνολογίας υγείας, μερικές από τις οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη διερεύνηση, τη διάγνωση, τη διαχείριση και τη θεραπεία των παθήσεων υγείας των γυναικών. Ως βασικός μοχλός αλλαγής για την υγεία των γυναικών, η femtech παρέχει στα άτομα που ταυτίζονται ως γυναίκες με αυτονομία και έλεγχο του σώματός τους και των αποφάσεων υγειονομικής περίθαλψης. Για να επιτύχει αυτόν τον στόχο, η femtech πρέπει να πολεμήσει ενάντια στα πολιτιστικά και κοινωνικά στίγματα και ταμπού που έχουν υποβιβάσει ιστορικά την υγεία των γυναικών στην ανείπωτη ιδιωτική σφαίρα. Με μακροπρόθεσμο στόχο τη χρήση δεδομένων υγείας για την απόκτηση ενεργών γνώσεων για τη θεραπεία υγείας των γυναικών, η femtech επιδιώκει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των φύλων στα διαθέσιμα κλινικά δεδομένα υγείας και να επαναπροσδιορίσει την παροχή υγειονομικής περίθαλψης για τις γυναίκες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ