Τουρκία: Καταγράφει το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας


Τουρκία: Η Τουρκία εντάσσεται στις περισσότερες από 50 χώρες εκτός Αφρικής όπου έχει εντοπιστεί η ευλογιά των πιθήκων Η Τουρκία εντόπισε το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων σε έναν 37χρονο ασθενή που βρίσκεται σε απομόνωση, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα. Ο ιός έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 50 νέες χώρες εκτός των χωρών της Αφρικής όπου είναι ενδημικός. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι τα κρούσματα αυξάνονται, επίσης, σε αυτές τις χώρες, ζητώντας την ενίσχυση των τεστ. “Η ευλογιά των πιθήκων ανιχνεύθηκε σε έναν από τους ασθενείς μας.

Ο ασθενής είναι 37 ετών και έχει ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος”, έγραψε ο Koca στο Twitter.

Είπε ότι ο ασθενής βρισκόταν σε απομόνωση και είχε διεξαχθεί παρακολούθηση επαφής, χωρίς να βρεθεί άλλο κρούσμα.

Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 50 νέες χώρες εκτός των χωρών της Αφρικής όπου είναι ενδημικός.

Υπήρξαν περισσότερα από 3.400 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων και ένας θάνατος, από τότε που ξεκίνησε η επιδημία τον Μάιο, κυρίως στην Ευρώπη μεταξύ ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες, σύμφωνα με καταμέτρηση του ΠΟΥ.

Υπήρξαν επίσης περισσότερα από 1.500 κρούσματα και 66 θάνατοι φέτος σε χώρες όπου εξαπλώνεται πιο συχνά.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΟΥ έκρινε ότι το ξέσπασμα δεν αντιπροσωπεύει ακόμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ