String Demons: Οι «δαίμονες» που αγαπούν τα κοκτέιλ και τις τηγανητές πατάτες


Οι ταλαντούχοι String Demons μιλάνε στο Newsbomb.gr λίγο πριν το live τους στο Gazarte με τον Ρένο Χαραλαμπίδη.

«Δαίμονες των Εγχόρδων» String Demons μας καλούν για ένα μουσικό cocktail στο roof stage του Gazarte, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου. Έχοντας στις αποσκευές τους νέο τους τραγούδι «Αντοχή», τα ταλαντούχα αδέλφια, Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη ετοιμάζονται να μας κεράσουν ένα «Cocktail Εγχόρδων», ανακατεύοντας κορυφαία κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου με τραγούδια των Metallica, της Lady Gaga με του Μίκη Θεοδωράκη, δικά τους κομμάτια και τραγούδια από την δισκογραφία τους, ρεμπέτικα με Handel, διασκευές τους που έχουν αγαπηθεί αλλά και καινούργιες, έργα της κλασικής, ροκ, παραδοσιακής μουσικής, Iron Μaiden, Vivaldi, Χατζιδάκι, Cohen, πολυαγαπημένα τραγούδια ελληνικά και ξένα με την ανατρεπτική ματιά της μπάντας.

Ανατρεπτικός συνοδοιπόρος τους θα είναι ο sui generis Ρένος Χαραλαμπίδης, γνωστός εραστής της μουσικής και φίλος των String Demons.

Λίγο πριν το live της Δευτέρας, οι String Demons μιλάνε στο Newsbomb.gr για αντοχές, αναπάντεχες συναντήσεις, αγαπημένα cocktails και παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις….

Δώστε μας το στίγμα της «Αντοχής», του νέου τραγουδιού που κυκλοφορήσατε. Σας έχει συμβεί αυτό που περιγράφετε στους στίχους; Δηλαδή, μια αναπάντεχη συνάντηση με κάποιο πρόσωπο από τα παλιά που να σας κάνει να πείτε «μα τί γκαντεμιά είν’ αυτή;»

«Nαι έχει συμβεί όντως με ένα πρόσωπο από τα παλιά που συνάντησα σε ένα μέρος που δεν το περίμενα καθόλου. Πώς μία απλή έξοδος για διασκέδαση σε ένα φιλικό σπίτι που βγαίνεις, μετά από καιρό, καταλήγει στο να χρειάζεσαι αντοχή για να ”βγάλεις” το βράδυ; Αυτή η ερώτηση μου τρύπαγε το μυαλό και μία μέρα της καραντίνας πέρυσι
ξεκίνησα να το γράφω. Η “Αντοχή” είναι οι String Demons στην πιο απλή μορφή τους και μιλάμε για κάτι που όλοι έχουμε περάσει».

Θα χρησιμοποιήσω τον τίτλο του νέου σας τραγουδιού, για να σας ρωτήσω τι χρειάζεται «Αντοχή» σήμερα για δύο νέα παιδιά όπως εσείς.

«Υπάρχει και κάτι που δεν θέλει αντοχή; Εδώ μία απλή έξοδος που λέγαμε και πριν! Θέλει αντοχή που δεν ξέρουμε κυριολεκτικά τι θα γίνει αύριο, π.χ. μία συναυλία ακυρώνεται τόσο εύκολα πια, με την κατάσταση που έχουμε μπλέξει εδώ και δύο χρόνια. Αλλά έτσι κι αλλιώς θέλει αντοχή για να κάνεις οτιδήποτε αγαπάς, και να το κάνεις και καλά, μέσα σε συνθήκες που είναι τόσο απίστευτα απρόβλεπτες».

Παραμένω λίγο ακόμα στην αντοχή, ώστε να ρωτήσω τα ταλαντούχα αδέρφια, Λυδία και Κωνσταντίνο, τι είναι αυτό που δεν αντέχει ο ένας στον άλλον;

«Όταν μας πιάνουν τα ψυχολογικά μας και αρχίζουμε να δραματοποιούμε τα πάντα! Εναλλάξ γίνεται… εκεί και αν θέλει αντοχή!».

Στο Gazarte στις 4 Ιουλίου μας ετοιμάζετε ένα cocktail μουσικών.

«Το Cocktail Εγχόρδων είναι κάτι σαν μία καλοκαιρινή συνέχεια της παράστασης ”Λεωφόρος Εγχόρδων” που παρουσιάσαμε το χειμώνα. Ένα ωραίο Cocktail μπορεί να θεωρηθεί το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό, οπότε αν σε αυτό χρησιμοποιήσουμε σαν ”συστατικά” τα έγχορδα, αλλά και τις φωνές μας, τα κρουστά, την ενέργειά μας, θα γίνουν μίξεις κομματιών παλιών και καινούργιων όπως η Αντοχή, δικών μας και διασκευών που θα καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα της μουσικής.

Το cocktail αυτό είναι η σχέση μας με τη μουσική και πώς είναι αυτή η σχέση αυτόν τον καιρό, πώς μέσα από πράγματα που ανακαλύπτουμε και δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα νιώσουμε, βλέπουμε τους String Demons να εξελίσσονται, να κάνουμε πράγματα που πριν τρία χρόνια θα λέγαμε: ”Με τίποτα!” και να μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς που θα μας δουν την μουσική μας αλήθεια μέσω αυτού του cocktail».

Ποιος θα είναι ο ρόλος του Ρένου Χαραλαμπίδη στο live; Μιλήστε μας για τη σχέση σας μαζί του, πώς γνωριστήκατε;

«Θα φέρει μία καλλιτεχνική τρέλα στο live και το τι θα προκύψει στα αλήθεια θα το δούμε το βράδυ της Δευτέρας. Να σας δώσουμε μία γεύση λέγοντας ότι θα συμβεί μία τραγουδιστική έκπληξη βασισμένη σε μία αγαπημένη ταινία του.

Με τον Ρένο γνωριζόμαστε χρόνια, αλλά φέτος πρώτη φορά βρεθήκαμε μαζί στη σκηνή του Μεγάρου σε ένα happening για την ταινία του Τέσσερα Μαύρα Κουστούμια, που μας κάλεσε να εμφανιστούμε.

Είναι ένας άνθρωπος με απίστευτη ενέργεια, μας έχει πει πολλά χρήσιμα πράγματα, “to the point” που λένε. Όταν συναντιόμαστε φιλοσοφούμε για τη ζωή και κάθε τι που συμβαίνει γύρω μας».

Παλαιότερα τα έχουμε πει για τη σχέση σας με τη ροκ μουσική και τις ανατρεπτικές διασκευές που έχετε κάνει. Αυτή τη φορά θέλω να σας ρωτήσω για την επαφή σας με το έργο του Θάνου Μικρούτσικου, του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και για τη σχέση σας με τα ρεμπέτικα τραγούδια. Καθώς, αυτά είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ανακατέψετε στο μουσικό cocktail σας.

«Η μουσική είναι μία. Αυτό το υποστηρίζουμε από την αρχή των String Demons μέχρι και τώρα και πιστεύουμε πως δε θα σταματήσουμε να το πιστεύουμε ποτέ. Αν ένα κομμάτι είναι ωραίο και σε συγκινεί, σε εμπνέει, σου δημιουργεί συναισθήματα τι σημασία έχει από πού προέρχεται; Για αυτό και η επαφή μας με τους σπουδαίους αυτούς συνθέτες, αλλά και τους σπουδαίους του ρεμπέτικου είναι μία σχέση αγάπης γιατί έχουν γράψει ακριβώς αυτό: ωραία μουσική.

Η επαφή μας με το έργο του Θάνου Μικρούτσικου έγινε πρόσφατα και θα δείτε στη σκηνή του Gazarte πώς το προσεγγίσαμε και με τι ανακατεύεται στο cocktail».

Και μιλώντας για cocktail, ποιο είναι το αγαπημένο cocktail των String Demons και ποιο θεωρούν το απόλυτο cocktail του καλοκαιριού; Αλλά και ποια είναι η αγαπημένη τους γωνιά (περιοχή) στην πόλη.

«Λοιπόν, σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ ένα απίστευτο cocktail που είχα πιει στην Ερέτρια πριν τρία χρόνια, αυτό είναι το καλύτερο που έχω δοκιμάσει. Τα προτιμώ να πηγαίνουν προς το ξινό και όχι προς το γλυκό. Βέβαια το cocktail εγχόρδων θα πάει προς το γλυκό!

Το πρώτο μέρος που μου ήρθε στο μυαλό είναι μια ωραία γωνιά στην Ηλιούπολη, που όλο δοκιμάζω ένα καινούργιο cocktail μπας και βρω ποιο ήταν εκείνο! Η Ηλιούπολη με τους μεγάλους δρόμους και έναν αέρα από τα 80s, δικό μου κόλλημα».

Καθώς πολλοί αρχίζουν και μπαίνουν σε mood καλοκαιρινών διακοπών, ποιος είναι ο αγαπημένος προορισμός διακοπών των String Demons και γιατί;

«Το χωριό μας, η Ελιά Λακωνίας και το νησί μας, η Ζάκυνθος, γιατί από εκεί έχουμε μερικές από τις ωραιότερες παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις!».

Θέλω να σας πάω μερικά χρόνια πίσω και να μου περιγράψετε χρώματα, μυρωδιές, ήχους από τις καλοκαιρινές σας διακοπές ως παιδιά.

«Λοιπόν, θα πούμε και οι δύο σκόρπιες εικόνες: πατάτες τηγανητές, κάπου να ακούγεται το “Σε θέλω” του Βαγγέλη Γερμανού, ξεπλενόμαστε με το λάστιχο έξω στην αυλή από τα αλάτια της θάλασσας, οι γονείς μας μελετάνε στις κιθάρες Beatles και ο νόνος (παππούς) μας τρώει τη λεγόμενη ριγανάδα, με ψωμί, λάδι και ντομάτα»

Τι φέρνει ο επόμενος καιρός για τους String Demons; Ποια σχέδια υπάρχουν στα σκαριά;

«Τον επόμενο καιρό θα έρθει και CD! Ετοιμάζουμε και έναν Ερωτόκριτο, πιο ροκ, για το καλοκαίρι με τη σκηνοθετική ματιά του Ηλία Καρελλά και της Αντιγόνης Γύρα, την Αρετή Κετιμέ και τέσσερις εξαιρετικούς ηθοποιούς που πραγματικά ”πετάνε” στη σκηνή, τον Φάνη Παυλόπουλο, τη Μαρία Μπαλούτσου, τη Χρύσα Νταή και τον Ανδρέα Λόντου. Έχουμε γράψει για το έργο δύο καινούργια τραγούδια. Στην παράσταση θα ακουστούν κομμάτια της κρητικής παράδοσης με μία πιο “stringdemonική” προσέγγιση.

Υπάρχουν και άλλα σχέδια που κάνουμε αυτήν την περίοδο αλλά για να πούμε την αλήθεια τη λέξη “σχέδια” την αντιμετωπίζουμε πιο καχύποπτα μετά απ όλα αυτά που συμβαίνουν στην γη. Νομίζουμε πως μαθαίνουμε να ζούμε καλύτερα το τώρα, να μη θεωρούμε τίποτα δεδομένο, να σχεδιάζουμε τι θα κάνουμε “το βράδυ και αύριο” και να απολαμβάνουμε περισσότερο τη στιγμή. Αυτή η φρασούλα είναι τόσο κλισέ, αλλά τόσο μα τόσο σοφή. Με αυτά που έχουμε περάσει όλοι τα τελευταία χρόνια και με το πώς έχει χτυπηθεί ο κλάδος μας, και όχι μόνο, μας έρχεται αυθόρμητα μία φράση: Άνθρωποι χωρίς μουσική, τέχνη, πολιτισμό δεν ζουν, απλώς επιβιώνουν».

Πληροφορίες

Cocktail Εγχόρδων

Special guest:
Ρένος Χαραλαμπίδης

Gazarte Roof Stage
Δευτέρα 4 Ιουλίου

Ώρα προσέλευσης: 21:00
Ώρα έναρξης: 22:00
Εισιτήρια από 10 ευρώ
Προπώληση: viva.gr

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ