ΗΠΑ Ανώτατο Δικαστήριο: Ζητά από τους κρατικούς αξιωματούχους να σταματήσουν τις διαδηλώσεις έξω από τα σπίτια των δικαστών


ΗΠΑ Ανώτατο Δικαστήριο: Ο διοικητής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ζήτησε από τους αξιωματούχους του Μέριλαντ και της Βιρτζίνια να επιβάλουν τους νόμους της πολιτείας που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις έξω από τα σπίτια των δικαστών μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των αμβλώσεων. Σε τέσσερις επιστολές που εστάλησαν στον κυβερνήτη Λάρι Χόγκαν του Μέριλαντ ο Κυβερνήτης Glenn Youngkin της Βιρτζίνια, ο Jeffrey McKay, πρόεδρος του συμβουλίου εποπτών της κομητείας Fairfax και ο Marc Elrich, το στέλεχος της κομητείας Μοντγκόμερι, η στρατάρχης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Gail A. Curley, ανέφεραν διαμαρτυρίες και «απειλητική δραστηριότητα» στο αίτημά τους, σύμφωνα με τους New York Times. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στο σπίτι των δικαστών μετά τη δημοσίευση του σχεδίου απόφασης που διέρρευσε για την ανατροπή του Roe εναντίον Wade, στις 2 Μαΐου 2022. Εκείνη την εποχή, ο Hogan είπε ότι ήταν «βαθιά ανήσυχος» που εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν διαδήλωση έξω από τα σπίτια ορισμένων δικαστών , σύμφωνα με το NBC.

Και οι έξι δικαστές που διορίστηκαν από τους Ρεπουμπλικανούς ζουν σε πλούσιους θύλακες στην κομητεία Fairfax, Va., και Montgomery County, Md., που συνορεύουν με την Ουάσιγκτον.

«Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από ένα σπίτι της κομητείας Fairfax του Justice’s Fairfax, φωνάζοντας ρητά», έγραφε η επιστολή προς τον κυβερνήτη Youngkin, η οποία εστάλη το Σάββατο.

«Και δεκάδες εμφανίστηκαν έξω από το σπίτι ενός άλλου στην κομητεία Fairfax φωνάζοντας «όχι ιδιωτικότητα για εμάς, καμία ειρήνη για εσάς!»

Αυτό ακριβώς το είδος συμπεριφοράς απαγορεύει ο νόμος της Βιρτζίνια».

Οι νόμοι που επικαλείται η στρατάρχης του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι τόσο πολιτειακές όσο και τοπικές διατάξεις στο Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια που απαγορεύουν διάφορα είδη διαδηλώσεων εκτός ιδιωτικών κατοικιών με ορισμένες εξαιρέσεις, αλλά δεν είναι σαφές εάν οι διαδηλωτές έχουν κατ’ ανάγκη παραβιάσει τους νόμους.

Σύμφωνα με το Axios, ο Curley αναφέρθηκε επίσης στη σύλληψη τον περασμένο μήνα ενός άνδρα από την Καλιφόρνια που βρέθηκε με ένα πιστόλι και άλλα όπλα κοντά στο Chevy Chase, Md., σπίτι του δικαστή Brett M. Kavanaugh. Ο Νίκολας Τζον Ρόσκε κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας αφού φέρεται να είπε στους ντετέκτιβ ότι ταξίδεψε από την Καλιφόρνια στο Μέριλαντ με σκοπό να σκοτώσει τον δικαστή Μπρετ Κάβανο.

Ο Roske φέρεται να είπε στους ντετέκτιβ ότι ήταν αναστατωμένος για τη διαρροή ενός σχεδίου απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που θα ανέτρεπε τον Roe εναντίον Wade και τον πυροβολισμό στο σχολείο στο Uvalde του Τέξας.

Το άμεσο αίτημα του δικαστηρίου το θέτει σε αντίθεση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο, ενώ παρέχει Αμερικανούς στρατάρχες, δεν έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει τις διαδηλώσεις εφόσον είναι ειρηνικές.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ