ΗΠΑ Ιλινόις: Παραιτείται η νοσοκόμα που δεν θα δώσει βιάγκρα σε λευκούς συντηρητικούς άνδρες


ΗΠΑ Ιλινόις: Μια εγγεγραμμένη νοσοκόμα στο Ιλινόις στο Προχωρημένο ιατρείο εγγεγραμμένων νοσηλευτών (APRN) που υποσχέθηκε στο Twitter ότι θα αρνιόταν να συνταγογραφήσει Viagra (σιλδεναφίλη) σε λευκούς συντηρητικούς άνδρες ασθενείς, παραιτήθηκε την επόμενη μέρα μετά τη viral ανάρτησή της. Το μεροληπτικό tweet με πολιτικές προεκτάσεις έρχεται λίγες μέρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε την απόφασή του να ανατρέψει το Roe v Wade, το οποίο επέτρεπε τις αμβλώσεις.

Το Libs του TikTok, το οποίο παρουσίασε το tweet, αναγνώρισε τη νοσοκόμα ως Shawna Harris. Περισσότεροι από δώδεκα επισκέπτες στον κατάλογο υγειονομικής περίθαλψης του WebMD, ο οποίος υποδεικνύει ότι η Χάρις ειδικεύεται στην οικογενειακή ιατρική, της έδωσαν μια κριτική 1 αστεριού (από 5 αστέρια) μετά τη δημοσίευση. Μεταξύ των σχολίων που αφήνονται στον ιστότοπο: «Απειλώντας ασθενείς που έχουν απόψεις εναντίον της, έσπασε τον δεσμό εμπιστοσύνης μεταξύ ασθενούς και γιατρού».

Ακόμα ένας άλλος επισκέπτης είπε: “Αν είσαι λευκός και συντηρητικός, θα ήμουν προσεκτικός να πάω εδώ γιατί έγραψε στο Twitter ότι δεν παίρνει φάρμακα με βάση τη φυλή και τις πολιτικές πεποιθήσεις. Αυτό είναι τρομακτικό.” Εν τω μεταξύ, το σύστημα υγείας στο οποίο εργαζόταν η Σάρα Μπους Λίνκολν στο Σάλιβαν του Ιλινόις, σε ένα βιογραφικό που έχει διαγραφεί έκτοτε, απαριθμούσε τη βαθμολογία της Χάρις ως 4,8 στα 5 αστέρια.

Το βιογραφικό ανέφερε ότι ήταν Πιστοποιημένη Οικογενειακή Νοσοκόμα και ήταν πιστοποιημένη από την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρών Νοσοκόμων.

Η Σάρα Μπους Λίνκολν δημοσίευσε τη συγγνώμη και την παραίτηση του Προχωρημένου ιατρείου εγγεγραμμένων νοσηλευτών APRN στο Twitter.

«Λυπάμαι βαθιά για τις αναρτήσεις μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», έγραψε, σύμφωνα με το tweet του συστήματος υγείας. “Επέτρεψα να ξεχυθούν τα προσωπικά μου συναισθήματα. Αυτά τα λόγια μίσους δεν ευθυγραμμίζονται με τον τρόπο που παρείχα φροντίδα στους ασθενείς μου.”

Ο Jerry Esker, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του συστήματος υγείας, δήλωσε επίσης στην ανάρτηση: «Αποστολή μας είναι να παρέχουμε εξαιρετική φροντίδα σε όλους.

Αυτό σημαίνει ότι παρέχουμε φροντίδα σε όλους ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, αναπηρίας, εισοδήματος, εθνικής καταγωγής, πολιτισμικών προσωπικών αξιών, πεποιθήσεων και προτιμήσεων».

Ο Esker πρόσθεσε ότι ήθελε να μιλήσει με το Προχωρημένο ιατρείο εγγεγραμμένων νοσηλευτών APRN πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια και ότι “όλοι έχουν δικαίωμα σε δίκαιη διαδικασία”, σύμφωνα με την ανάρτηση του συστήματος υγείας. Η Sarah Bush Lincoln είναι ένα περιφερειακό νοσοκομείο 145 κλινών, μη κερδοσκοπικό, στο East Central Illinois, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ