Τουρισμός για Όλους 2022: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις – Τι αλλάζει φέτος


Στην τελική ευθεία για την έναρξη των αιτήσεων του προγράμματος Τουρισμός για όλους, που θα μοιράσει φέτος voucher των 150 ευρώ σε 200.000 δικαιούχους, βρίσκεται το υπουργείο Τουρισμού.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα tourism4all.gov.gr του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», μέσω της οποίας όλοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το voucher των 150 ευρώ, αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Το ποσό της επιδότησης θα δοθεί σε άυλη ψηφιακή κάρτα κατά τα πρότυπα του freedom pass και του fuel pass.

Οι δικαιούχοι θα είναι έως 200.000 ενώ θα ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια:

  • Ατομικό εισόδημα: έως 16.000 ευρώ,
  • Οικογενειακό εισόδημα (ζευγάρι χωρίς παιδιά): έως 28.000 ευρώ,
  • Ζευγάρι με 1 ανήλικο ή εξαρτώμενο παιδί: έως 29.500 ευρώ,
  • Ζευγάρι με 2 ανήλικα ή εξαρτώμενα παιδιά: έως 31.000 ευρώ.

Όπως υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Realnews, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα ανοίγει τις επόμενες ημέρες, ενώ η επιδότηση είναι αυξημένη στα 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο και η εξαργύρωση γίνεται εύκολα, άμεσα και απλά με μία ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. «Για πρώτη φορά, φέτος, μέσω των τριών προγραμμάτων μας -Τουρισμός για Όλους, Κοινωνικός Τουρισμός και το ειδικό πάσο για τη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο- διαθέτουμε 70 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού, της μέσης ελληνικής οικογένειας και των επαγγελματιών του κλάδου. Γιατί -δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω- το μέρισμα της επιτυχίας από το τουριστικό μας προϊόν πρέπει να φτάνει στην τσέπη κάθε Έλληνα που δυσκολεύεται αυτήν την εποχή», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Τουρισμός για όλους: Χρήση του voucher και στην εστίαση

Το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2022 θα έχει μία σημαντική αλλαγή, αφού το voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί -εκτός από ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά- και για την εστίαση.

Την ανακοίνωση έκανε πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Πέρυσι για το πρόγραμμα απορροφήθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, με απόφαση του Πρωθυπουργού το κονδύλι είναι αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, 200.000 δικαιούχοι -που βρίσκονται σε ανάγκη- θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας την οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν παντού: στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ξενοδοχείο, στο ταβερνάκι. Γιατί, για εμάς πρώτα από όλα βρίσκεται ο Έλληνας πολίτης».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ