Φορολογικές δηλώσεις 2022: Ποιοι έχουν προθεσμία λίγων ωρών, παρά την παράταση


Μέχρι την 29η Ιουνίου είναι η παράταση που έχει δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο, κάποιοι φορολογούμενοι θα πρέπει να βιαστούν, προκειμένου να μην χάσουν επιδόματα.

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει να γίνει μέχρι και τις 29 Ιουλίου. Την ίδια ημέρα θα πρέπει να πληρωθεί και η πρώτη δόση από τις συνολικά οκτώ που προβλέπονται, με την τελευταία να είναι προγραμματισμένη για το τέλος Φεβρουαρίου του 2023.

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Ποιοι έχουν προθεσμία λίγων ωρών

Μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου πρέπει να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση κάποιες κατηγορίες πολιτών, εφόσον δεν θέλουν να χάσουν το Power Pass.

Πρόκειται για όσους υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση και διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρώνουν ενοίκιο για τη φοιτητική κατοικία και φορολογούμενους με λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της κύριας κατοικίας τους. Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν λίγες ώρες στην διάθεσή τους -έως την Τρίτη 5 Ιουλίου- ώστε να μην χάσουν το επίδομα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να βιαστούν.

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Στα 960 ευρώ ο μέσος φόρος των χρεωστικών εκκαθαριστικών

Από τις 4,1 εκατομμυρια δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα προκύπτει ότι το 32,38% είναι χρεωστικές, ήτοι 1.326.748 φορολογούμενοι πληρώνουν φόρο 1,27 δισ. ευρώ για τα εισοδήματα του 2021. Το 53,71% έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό, ενώ σχεδόν το 13,91% των φορολογουμένων λαμβάνει επιστροφή φόρου.

Ο μέσος φόρος των χρεωστικών εκκαθαριστικών διαμορφώνεται στα 960 ευρώ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ