Η νέα ΥΠΟΙΚ της Αργεντινής είναι Ελληνίδα – Ο Καζαντζάκης, το ψευδώνυμό της και η αγάπη για τη Μπόκα


Η 53χρονη, ελληνικής καταγωγής, Σιλβίνα Μπατάκις είναι η νέα υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής. Τη φωνάζουν «Λα γριέγα», δηλαδή…η Ελληνίδα και είναι οπαδός της Μπόκα Τζούνιορς

Η Σιλβίνα Αίντα Μπατάκις, είναι επιφανής οικονομολόγος που κατείχε την ίδια θέση στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, από το 2011 έως το 2015. Ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του αρχιτέκτονα της συμφωνίας της λατινοαμερικάνικης χώρας με το ΔΝΤ, Μαρτίν Γκουσμάν.

Προηγουμένως, η «Ελληνίδα», όπως την αποκαλούν οι οικείοι της κατείχε διάφορες θέσεις στη δημόσια διοίκηση του Μπουένος Άιρες. Γεννήθηκε στο Ρίο Γκράντε στην επαρχία της Γης του Πυρός, στις 7 Δεκεμβρίου του 1968.

Όμως η ζωή της μοιράστηκε μεταξύ των πόλεων Río Gallegos, Rafaela, Taco Pozo (Chaco) και La Plata, πόλη την οποία υιοθέτησε ως δική της. Η Σιλβίνα είναι φανατική της Μπόκα Τζούνιορς και συνηθίζει μάλιστα να πηγαίνει στο γήπεδο για να παρακολουθεί την αγαπημένη της ομάδα, ενώ «λατρεύει» και θαυμάζει την πρόεδρο της χώρας Κριστίνα Κίχνερ.

Η διάδοχος του Γκουσμάν αποφοίτησε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Λα Πλάτα με πτυχίο στα Οικονομικά (1993) και μεταπτυχιακό στα Δημόσια Οικονομικά. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο York.

https://www.instagram.com/p/CEnG_75sUUc

Mπήκε στην πολιτική το 1992 και έκτοτε η Μπατάκις κατείχε μια σειρά από δημόσια αξιώματα στην τοπική κυβέρνηση του Μπουένος Άιρες. Το 2009, διορίστηκε ως επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου και γραμματέας Οικονομικών στο υπουργείο Οικονομίας υπό τον Αλεχάντρο Αρλιά και το 2011 ανέλαβε το υπουργείο.

Το 2019, διορίστηκε Γραμματέας Επαρχιών στο Υπουργείο Εσωτερικών από τον Πρόεδρο Αλμπέρτο ​​Φερνάντεζ και τον υπουργό Εσωτερικών Εντουάρντο ντε Πέδρο. Ως γραμματέας, η Μπατάκις ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων για μια νέα δημοσιονομική συναίνεση προκειμένου να παραχωρηθεί στις 23 επαρχίες της Αργεντινής περαιτέρω οικονομική αυτονομία.

Τέλος είναι λάτρης της λογοτεχνίας και έχει πάντα δύο βιβλία δίπλα της στο κρεβάτι: «Ο λόγος της ζωής μου», της Εύα Ντουάρτε και «το Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη. «Ο αδαής είναι βέβαιος· ο σοφός αμφιβάλλει και στοχάζεται», του Αριστοτέλη, είναι η αγαπημένη της φράση, σύμφωνα με τα αργεντίνικα Μέσα Ενημέρωσης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ