Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του Αλβανού μακελάρη στα Πατήσια λίγο αφού έπεσε νεκρός


Προσοχή: Σκληρές εικόνες

Μια ενέδρα για το “καρφί” μιας σκληρής συμμορίας Αλβανών διακινητών ναρκωτικών, κατέληξε σε αιματοκύλισμα στο κέντρο της Αθήνας.

Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας από το ξεκαθάρισμα λογαριασμών της συμμορίας, και δύο αστυνομικοί τραυματίες από την συμπλοκή τους με τον “μακελάρη” των Πατησίων.

Δύο από τα μέλη των δύο οικογενειών της συμμορίας, ο 48χρονος “μακελάρης” που σκοτώθηκε από την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στους Αγίους Αναργύρους, μαζί με τον 46χρονο, φερόμενο “αρχηγό” της συμμορίας και έναν από τους νεκρούς στα Πατήσια είχαν συλληφθεί στις 31 Μαΐου 2022 από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών για διακίνηση μικρών ποσοτήτων κοκαΐνης, ωστόσο και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με… περιοριστικούς όρους.

Στον φερόμενο “αρχηγό” είχαν επιβληθεί… 7 φορές περιοριστικοί όροι για υποθέσεις ναρκωτικών, κατοχή όπλων, διακεκριμένες κλοπές και εγκληματική οργάνωση.

Ο 46χρονος θεωρούσε ότι ο “μακελάρης” ήταν το… καρφί, αυτός που είχε δώσει πληροφορίες στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί εκείνος για την υπόθεση.

Το πρωί του Σαββάτου, οι “δυο” τους συναντήθηκαν και έδωσαν ραντεβού για το βράδυ στη συμβολή των οδών Κουρτίδου και Νάζου στα Πατήσια, προκειμένου να συζητήσουν τις διαφορές τους.

Ο 46χρονος νεκρός από τη συμπλοκή στα Πατήσια πίστευε, ότι για εκείνη τη σύλληψη έφταιγε ο συγκατηγορούμενός του και μαζί με συγγενείς και φίλους του, έστησαν καρτέρι και περίμεναν τον “μακελάρη” για να τον εκφοβίσουν ή ακόμα και για να τον σκοτώσουν.

Στις 21:30 το βράδυ, ο “μακελάρης” έφθασε στα Πατήσια με ένα Μερσεντές που οδηγούσε ο ίδιος και συνοδηγό μια 43χρονη γυναίκα. Εκεί τον προσέγγισε μία μοτοσυκλέτα με επιβάτη τον 46χρονο “αντίπαλο”, ενώ ακολουθούσαν δύο ακόμη αυτοκίνητα, με δύο και δύο επιβάτες, αντίστοιχα, “συμπαραστάτες” του οδηγού μοτοσυκλέτας, μεταξύ των οποίων και ο 22χρονος γιος του 46χρονου.

Ο “μακελάρης” στην θέα των πολλών ατόμων, θεωρώντας ότι εκείνοι θα τον σκότωναν ή θα τον ξυλοκοπούσαν, έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τον 46χρονο επιβάτη της μοτοσυκλέτας, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Στη συνέχεια πυροβόλησε εναντίον τους ενός οχήματος με τους δύο επιβάτες. Τραυμάτισε τον 22χρονο γιο του θύματος και έναν 23χρονο.

Ο 23χρονος επιχείρησε να διαφύγει, με τον “μακελάρη” να πατά το γκάζι της Μερσεντές και να τον παρασύρει για αρκετά μέτρα. Ο “μακελάρης βγαίνει από το όχημα και τρέπεται σε φυγή, ενώ στο τιμόνι της Μερσεντές κάθεται η 43χρονη γυναίκα, η οποία περνά… πάνω από τον 23χρονο, ο οποίος υποκύπτει στα τραύματά του μερικές ώρες αργότερα, ενώ εκείνη συλλαμβάνεται.

Στην τσάντα της βρέθηκε ένα πιστόλι Zastava. Είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για τον νόμο περί εκδιδόμενων προσώπων.

Ο 48χρονος “μακελάρης”, ενδεχομένως υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, μετά τα όσα διαδραματίζονται στα Πατήσια, κινούμενος πεζός, μερικά στενά μακρύτερα, με την απειλή του πιστολιού αρπάζει από πολίτη ένα μαύρο Toyota Yaris, και κινείται προς τους Αγίους Αναργύρους.

Εκεί, σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες, μπαίνει σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λ. Δημοκρατίας, όπου φέρεται με την απειλή όπλου να αποσπά 30 ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάζεται στο κλεμμένο αυτοκίνητο και μπαίνει σε μπαρ της ίδιας οδού, από το οποίο και πάλι με την απειλή όπλου αποσπά 20 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έχουν λάβει σήμα αναζητήσεων για το αιματηρό περιστατικό στα Πατήσια και πλήρωμα περιπολικού εντοπίζει το ύποπτο όχημα την ώρα που ο “μακελάρης” έβγαινε από το μπαρ και επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε αυτό.

Οι δύο αστυνομικοί στο πλαίσιο του ελέγχου τον καλούν να παραδοθεί, εκείνος επιχειρεί να διαφύγει πεζός και ανοίγει πυρ εναντίον τους. Ο ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε στο στήθος (τον έσωσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο, στο οποίο εξωστρακίστηκε η βολίδα) και στα πόδια, και ο δεύτερος στα πόδια. Οι αστυνομικοί ανταποδίδουν τα πυρά τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Δίπλα του βρέθηκε ένα πιστόλι CZ.

Στα πρώτα στάδια της αστυνομικής έρευνας των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια, τρία υτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα και έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα, ενώ γίνονται κατ’ οίκων έρευνες στα σπίτια των πρωταγωνιστών του αιματοκυλίσματος.

Οι τραυματίες αστυνομικοί από την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον 48χρονο “μακελάρη”, μεταφέρθηκαν στον 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Διέφυγαν τον κίνδυνο και αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά τα τραύματά τους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ