Υπόθεση Κορκονέα: Τελικά στις πόσες δίκες ικανοποιείται η … αριστερή ιδεοληψία;


Το κρίσιμο ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αναγνώρισε (με τις ψήφους των ενόρκων) το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας στον πρώην Ειδικό Φρουρό που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του 17χρονου, κατά την επανάληψη της διαδικασίας, ύστερα από την αναίρεση υπέρ του νόμου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που θεώρησε, ότι κακώς χορηγήθηκε αυτό, επειδή ο σύννομος βίος δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος αδιαφορώντας για το δικαιϊκό μας σύστημα και το θεσμικό πλαίσιο των ενδίκων μέσων, εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για σενάρια συνωμοσίας, «μεθόδευση κακοστημένης δίκης» και «παρασκήνιο που οργίασε» κ.λ.π. Για αυτούς δεν έχουν σημασία οι δικονομικοί κανόνες, αλλά ο (με επικοινωνιακούς όρους) εύκολος εντυπωσιασμός και η προσπάθεια επηρεασμού-διέγερσης της κοινής γνώμης με ανεπίτρεπτες προσωπικές βολές κατά των Δικαστών (για το ζήτημα αυτό εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων). Οι δικαστικές αποφάσεις ικανοποιούν μόνο, όταν είναι αρεστές σε αυτούς. Και για το λόγο αυτό ζητούν την επανάληψη για ακόμη μια φορά της δίκης. Τελικά στις πόσες δίκες ικανοποιείται η … αριστερή ιδεοληψία;;;

Η κριτική των δικαστικών αποφάσεων δημιουργεί καλύτερη δικαιοσύνη, τονίζοντας την ομαλή και σωστή λειτουργία της. Κανένας όμως δεν μπορεί κάθε φορά, που «δεν του αρέσει» μια δικαστική απόφαση, να στρέφεται εναντίον της με άσχημα, κακόβουλα και προσβλητικά-υβριστικά εν γένει σχόλια για καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς.

Αυτό που ενoχλεί κάθε φορά είναι οι δικαστικές αποφάσεις υπέρ των αστυνομικών (το είδαμε με την απαλλαγή αυτών στην υπόθεση Ζακ). Γιατί στην «αριστερή» λογική αυτοί είναι οι «μπάτσοι», που δεν έχουν δικαιώματα, που είναι οι «εχθροί» της κοινωνίας και ο μηχανισμός της κρατικής βίας. Η εν λόγω λογική θεωρεί…«καλές» μόνο τις δικαστικές αποφάσεις, που υπηρετούν τις ιδεοληψίες αυτές. Γιατί έτσι εννοούν τη δίκαιη δίκη και το Κράτος Δικαίου. Δυστυχώς!

Το κείμενο εστάλη στο inbox του policenews.eu από τον Αντιστράτηγο ΕΛ.ΑΣ. ε.α. κ. Ν. Μπλάνη

Νικόλαος Αθ. Μπλάνης

Αντιστράτηγος Αστυνομίας ε.α., Επίτιμος Προϊστάμενος Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού Α.Ε.Α./Υ.Δ.Τ., Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ