Χείλη: 4 tips για όμορφα χείλη


Σε αντίθεση με το υπόλοιπο δέρμα μας, τα χείλη μας δεν έχουν σμηγματογόνους αδένες που παράγουν λάδι και τα κρατούν ενυδατωμένα. Ως εκ τούτου, βασίζονται αποκλειστικά στην τοπική τροφή για να παραμείνουν απαλά και εύκαμπτα. Ακολουθούν τέσσερις συμβουλές ομορφιάς για τα χείλη που μπορείτε να ακολουθήσετε για να τα διατηρήσετε υγιή.

Ενυδάτωση χειλιών

1. Χρησιμοποιήστε ένα lip balm με SPF. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε lip balm όλη την ημέρα. Με συνεχή έκθεση στις ακτίνες UV, τα χείλη σας θα αρχίσουν να γίνονται πιο σκούρα, ξηρά και ανομοιόμορφα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε lip balms με SPF για να προστατεύετε τα χείλη σας από τις ακτίνες UV. 

2. Μην χρησιμοποιείτε κραγιόν που στεγνώνει. Τα υγρά κραγιόν αξίζουν όλη την αγάπη και τη λατρεία για τη διαρκή τους δύναμη και χρωματισμό. Ωστόσο, μερικά μπορεί να είναι εξαιρετικά ξηρά στα χείλη. Και δεδομένου ότι τα χείλη μας δεν παράγουν φυσική υγρασία από μόνα τους όπως το υπόλοιπο πρόσωπό μας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξεφλούδισμα και ξεφλούδισμα. Επιλέξτε ενυδατικά κραγιόν για καθημερινή χρήση. Και επειδή τα lip gloss είναι τόσο μοντέρνα αυτή τη στιγμή, ίσως μπορείτε να δοκιμάσετε να βρείτε το χαρακτηριστικό gloss σας για απαλότητα όλη την ημέρα. Τα προϊόντα για τα χείλη εμπλουτισμένα με έλαια, βούτυρο καριτέ ή οποιοδήποτε φυσικό παράγοντα για να καταπραΰνουν την ξηρότητα είναι ένα μεγάλο ναι! Αλλά αν είστε λάτρης του ματ, πρέπει να το δοκιμάσετε. Προσθέτει όλη τη γοητεία χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την υγεία του σφουγγαριού σας. Αυτό το lippy αφήνει ένα ματ φινίρισμα, αλλά δεν φαίνεται σπαστό ή κέικ. Το έλαιο αργκάν στη φόρμουλα διασφαλίζει ότι τα χείλη σας θα παραμείνουν θρεπτικά καθώς συνεχίζετε να φαίνεστε υπέροχα όλη μέρα!

3. Μην γλείφετε τα χείλη σας. Αυτό είναι ένα λάθος που κάνουμε όλοι χωρίς να το καταλάβουμε. Τα χείλη σας μπορεί να αισθάνονται ενυδατωμένα για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά αυτή η δράση κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Το σάλιο σας περιέχει πεπτικά ένζυμα όπως η αμυλάση και η μαλτάση, τα οποία ξηραίνουν τα χείλη. Αυτό το καθιστά πιο ευάλωτο στους επιτιθέμενους, οδηγώντας σε ρωγμές και αιμορραγία. Αποφύγετε, λοιπόν, να γλείφετε τα χείλη σας και επενδύστε σε ένα lip balm.

4. Μάσκα χειλιών DIY. Κάθε τόσο, τα χείλη μας χρειάζονται κάτι παραπάνω – όπως και το δέρμα μας. Γι’ αυτό σας αφήνουμε να πάρετε αυτή την εύκολη DIY μάσκα χειλιών που χρειάζεται μόνο τρία συστατικά. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας το βάλσαμο για τα χείλη σας και να είστε γενναιόδωροι μαζί του. Στη συνέχεια, κόψτε ένα κομμάτι χαρτομάντιλο για να ταιριάζει στα χείλη σας και τοποθετήστε το από πάνω. Απλώστε λίγο λάδι καρύδας στο χαρτομάντιλο και στρώστε με ένα άλλο κομμάτι αν θέλετε. Επαναλάβετε με λάδι καρύδας από πάνω και αφήστε το να καθίσει στα χείλη σας για περίπου πέντε λεπτά. Αυτό θα συγκρατήσει μια καλή ποσότητα λαδιού καρύδας στη συγκεκριμένη περιοχή και θα παρέχει όλη την υγρασία που χρειάζονται τα χείλη σας. Δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως στάζει λάδι ή αν πάει παντού με αυτήν την τεχνική, καθώς το βάλσαμο για τα χείλη λειτουργεί ως κολλώδης βάση για να κρατά τον εμποτισμένο με λάδι ιστό σας στη θέση του. Μόλις τελειώσετε, απλώς σκουπίστε το περιττό λάδι γύρω από τα χείλη σας και θα μείνετε με ένα απαλό, παχύρρευστο και καλά ενυδατωμένο σύκο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ