Κίνα: Περισσότερες πόλεις επιβάλλουν lockdown για την COVID καθώς εξαπλώνονται οι «συστάδες».


Κίνα: Περισσότερες κινεζικές πόλεις επιβάλλουν lockdown για την COVID καθώς εξαπλώνονται οι «συστάδες». Η πολιτική της Κίνας για τη «μηδενική COVID» κάνει το δικό της Η κινεζική κυβέρνηση επεκτείνει τα μέτρα περιορισμού της COVID-19 καθώς ανακαλύφθηκαν περισσότερες ομάδες κρουσμάτων στην ανατολική περιοχή της χώρας. Αξιωματούχοι στην πόλη Wuxi έχουν κλείσει τα προσωπικά γεύματα και πολλές άλλες δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους. Οι αρχές ενθαρρύνουν επίσης τους κατοίκους να εργάζονται από το σπίτι και να μην εγκαταλείπουν την πόλη, σύμφωνα με το Reuters.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι περίπου 40 ασυμπτωματικά κρούσματα διαγνώστηκαν στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό το πιθανό ξέσπασμα έρχεται καθώς η επαρχία Anhui έχει επίσης αναφέρει σχεδόν 300 κρούσματα, σύμφωνα με το Reuters.

Η προσέγγιση «μηδενικής COVID» της Κίνας στην πανδημία σημαίνει ότι ακόμη και μικρά κρούσματα οδηγούν σε εκτεταμένα lockdown.

Η πολιτική οδήγησε σε αναταραχές στη Σαγκάη, όπου τα lockdown διήρκεσαν για μήνες και η πρόσβαση σε τρόφιμα και άλλα καθημερινά αγαθά έγινε σοβαρά τεταμένη. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Σαγκάη ήταν απαλλαγμένη από την COVID στις αρχές Ιουνίου, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι παρέμειναν, ωστόσο, σε lockdown.

Οι αρχές στη Σαγκάη λένε ότι η πόλη υπέστη περισσότερα από 500.000 κρούσματα από τον Απρίλιο έως τα τέλη Μαΐου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ