Θεσσαλονίκη: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο


Καρέ – καρέ κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας την διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Γύρω στις 03:00, άγνωστοι κατάφεραν να διαρρήξουν το κοσμηματοπωλείο επί της οδού Κλεισούρας και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό του, ξήλωσαν το χρηματοκιβώτιο, το φόρτωσαν σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, παρά το γεγονός πως ο συναγερμός του καταστήματος χτύπησε, οι δράστες συνέχισαν ατάραχοι το έργο τους.

Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, η ιδιοκτήτρια το κοσμηματοπωλείου, Βάνα Σαββαΐδου, ανέφερε: «Στις τρεις παρά είκοσι μας παίρνει η security τηλέφωνο και μας λέει ότι χτυπάει ο συναγερμός μας. Μπαίνουμε στις κάμερες από τα κινητά μας τηλέφωνα και βλέπουμε στο μαγαζί να γίνεται μεταφορά, να έχουν σπάσει τις τζαμαρίες και να έχουν βγάλει το χρηματοκιβώτιο ήδη εκείνη τη στιγμή. Εννοείται ότι μπήκαμε στο αυτοκίνητο και ερχόμαστε εδώ και βλέπουμε από τις κάμερες αναλυτικά το τι έχει γίνει. Σε 2 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια έχουν σπάσει το κεπέγκι, έχουν σπάσει το μισό τζάμι, έχουν πετάξει έξω το χρηματοκιβώτιο έξω και το μεταφέρουν στο πορτ μπαγκάζ. Ελληνικά μιλούσανε. Ένας απέναντι κρατούσε έναν πυροσβεστήρα. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι τον είχε για την Αστυνομία, είτε για να ρίξει τον αφρό σε μηχανές, είτε για να σπάσει το παρμπρίζ σε περιπολικό».

«Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα. Κόποι μιας ζωής να χάνονται σε δύο λεπτά και να πρέπει να αντικατασταθούν και να αποζημιωθούν και οι πελάτες. Νομίζω είναι βιασμός», πρόσθεσε η κα Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα με τη λεία των δραστών να αγγίζει τις 100.000 ευρώ.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Με πληροφορίες από thestival.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ