Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή: Αυτός είναι ο τρόπος να ωφεληθούμε, εμείς και το περιβάλλον


Πώς θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο την επιδότηση για την αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων μας συσκευών, με καινούριες, τελευταίας τεχνολογίας;

Με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος να ακολουθεί ανοδική πορεία και το περιβάλλον να «κρούει» συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου, το πρόγραμμα επιδότησης συσκευών «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή» έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να δώσει τις λύσεις που χρειαζόμαστε, τόσο για το πορτοφόλι μας, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η διαδικασία είναι απλή και έχει ως βάση της το γεγονός ότι μπορούμε σήμερα κιόλας να δώσουμε προς ανακύκλωση το παλιό μας ψυγείο ή το παλιό μας κλιματιστικό και να το αντικαταστήσουμε με καινούριο, προηγμένης τεχνολογίας πολύ περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον. Αρκεί να απευθυνθούμε στα καταστήματα της Κωτσόβολος – όπου όχι μόνο θα βρούμε την καταλληλότερη για εμάς και τις ανάγκες μας συσκευή, αλλά θα έχουμε έτσι την ευκαιρία να μειώσουμε σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του σπιτιού μας.

Πώς το καινούριο ψυγείο μας συμβάλλει στη μείωση του food waste

Είναι απολύτως βέβαιο πως όσο καλή διαχείριση και αν κάνουμε στα τρόφιμα που αγοράζουμε για το σπίτι μας, συμβαίνει πολύ συχνά να αναγκαζόμαστε να πετάμε στα σκουπίδια όσα έχουν χαλάσει πριν τα καταναλώσουμε. Αυτή είναι μία πολύ συνηθισμένη μορφή food waste – σπατάλης τροφίμων, στα ελληνικά – η οποία θεωρείται και μία από τις κύριες αιτίες επιβάρυνσης του πλανήτη μας, στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής: Καθώς η ανθρωπότητα παράγει τόνους φαγητού που όμως είναι περιττά, στην ουσία και καταλήγουν στα σκουπίδια, παράγει αέρια του θερμοκηπίου που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα και συντελούν στην αύξηση της θερμοκρασίας στη Γη.

Ένα σύγχρονο ψυγείο, με αρκετή χωρητικότητα και ισχυρό καταψύκτη, μπορεί να είναι η ιδανική απάντηση για τη μείωση του food waste στο δικό μας σπίτι. Τα νέα ψυγεία διαθέτουν ευρύχωρο εσωτερικό χώρο, χωρίς να αλλάζουν οι εξωτερικές διαστάσεις τους, έχουν ειδικά διαμορφωμένα συρτάρια για να συντηρούν περισσότερο χρονικό διάστημα τα τρόφιμα, ενώ τα νέα συστήματα ψύξης τους μπορούν να εξασφαλίζουν ιδανικά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας, ώστε τα τρόφιμα και τα λαχανικά να παραμένουν φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ήξερες ότι αν πλύνεις τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που αγόρασες πριν τα βάλεις στο ψυγείο, τότε σίγουρα θα σου χαλάσουν πιο γρήγορα; Διότι η υγρασία που μαζεύουν μετά το πλύσιμο ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Η λύση; Άσε το πλύσιμο για τη στιγμή που θα τα καταναλώσεις. Αν έχουν χώματα, λάσπες και άλλα, απλά απομάκρυνέ τα με ένα στεγνό πανί.

Αξίζει να σταθούμε και στη σύγχρονη τεχνολογία No Frost των μοντέρνων ψυγείων, με βάση την οποία, διατηρείται η κατάλληλη θερμοκρασία σε όλους τους εσωτερικούς χώρους της συσκευής, αποτρέποντας τη συσσώρευση πάγου. Έτσι, τα τρόφιμα διατηρούνται φρέσκα για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ δε χρειάζεται πλέον απόψυξη – όπως γνωρίζαμε παλαιότερα.

Επιπλέον, εάν αντικαταστήσουμε μια συσκευή ενεργειακής απόδοσης Ε με μια συσκευή ενεργειακής απόδοσης Α, τότε επιτυγχάνεται εξοικονόμηση περίπου 70%, εφόσον φυσικά τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των συγκρινόμενων συσκευών είναι ισοδύναμα.

Ανακύκλωση συσκευών: Μια πρακτική που μπήκε στην καθημερινότητά μας

Μία ακόμα ενέργεια που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του σπιτιού μας είναι η ανακύκλωση των παλιών μας συσκευών. Πλέον, είναι χρέος μας, να απορρίπτουμε τις παλιές, χαλασμένες ή απλώς άχρηστες πια ηλεκτρικές συσκευές στα σκουπίδια και να μην τις ανακυκλώνουμε, μέσω του συστήματος ανακύκλωσης συσκευών – μάλιστα, η εταιρεία Κωτσόβολος είναι ο Νο 1 retailer στην ανακύκλωση συσκευών και έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της ανακύκλωσης, αναλαμβάνοντας να ολοκληρώσει όλη τη διαδικασία του προγράμματος: Μόνο κατά το 2021 σύλλεξε και ανακύκλωσε περισσότερα από 9 εκατομμύρια κιλά συσκευών, ενώ συνολικά έχει ανακυκλώσει πάνω από 40 εκατ. κιλά συσκευών!

Ειδικά αυτή την περίοδο μάλιστα, που «τρέχει» το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή» υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αξίζει να ενημερωθούμε και να επωφεληθούμε στο έπακρο, φροντίζοντας τόσο το πορτοφόλι μας όσο και το περιβάλλον. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε τις παλιές μας συσκευές (ψυγείο, κλιματιστικό, καταψύκτη) με καινούριες, νέας τεχνολογίας με τις οποίες εξοικονομούμε ενέργεια και προστατεύουμε τόσο το πορτοφόλι μας όσο και το περιβάλλον. Έτσι, επιλέγουμε την καινούρια συσκευή και ταυτόχρονα οδηγούμε την παλιά στην ανακύκλωση, πάντα με τη συμβολή και τη φροντίδα του καταστήματος που έχουμε επιλέξει για την αγορά μας.

Ήξερες ότι το παλιό ψυγείο ή κλιματιστικό είναι δύο φορές περισσότερο ενεργοβόρο σε σχέση με τα νέα μοντέλα; Αντικαθιστώντας, για παράδειγμα, το παλιό συμβατικό κλιματιστικό onoff με ένα σύγχρονο μοντέλο τεχνολογίας Inverter, εξοικονομούμε ενέργεια ως και 40% . Τα νέα κλιματιστικά Inverter λειτουργούν πολύ πιο αποδοτικά και οικονομικά ενώ εξασφαλίζουν περισσότερο χρόνο ζωής της συσκευής.

Επιλέγουμε «Κωτσόβολος» για την αντικατάσταση των παλιών μας συσκευών

Η επιλογή μιας νέας ηλεκτρικής συσκευής για το σπίτι μας αξίζει όλη την προσοχή μας. Απευθυνόμενοι σε έναν ειδικό όπως τα καταστήματα Κωτσόβολος, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα επιλέξουμε τις σωστές συσκευές, επιτυγχάνοντας τόσο εξοικονόμηση ενέργειας όσο και χρημάτων. Με 90 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα η Κωτσόβολος παρέχει την υποστήριξη που χρειαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα, από την αναλυτική μας ενημέρωση έως τις καταλληλότερες προτάσεις, για ό,τι πραγματικά μας ταιριάζει.

Η μεγάλη διαθεσιμότητα και οι αμέτρητες επιλογές μεταξύ χιλιάδων διαθέσιμων προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τις καινοτόμες υπηρεσίες και την ταχύτητα στην παράδοση και εξυπηρέτηση, καθιστούν την Κωτσόβολος την πρώτη επιλογή για αντικατάσταση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού μας. Η εταιρεία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο πιστοποιημένων ψυκτικών με πανελλαδική κάλυψη για την εγκατάσταση του καινούριου, σύγχρονης τεχνολογίας κλιματιστικού που θα επιλέξουμε, ενώ με το ευέλικτο και άμεσο «Πλάνο Δόσεων» δίνεται η δυνατότητα, σε όποιον το επιθυμεί, να αποκτήσει προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς μετρητά ή πιστωτική κάρτα. Η διαδικασία είναι άμεση και εύκολη με την απλή επίσκεψη του ενδιαφερόμενου σε οποιοδήποτε κατάστημα Κωτσόβολος.

Τέλος, αξίζει να γνωρίζουμε πως η παράδοση των νέων μας συσκευών μπορεί να γίνει άμεσα, μέσα σε 24 ώρες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παραλαβής άμεσα σε επιλεγμένο χώρο, με αυθημερόν παράδοση ή παράδοση μέσα σε 24 ώρες.

Για να μάθετε τα πάντα γύρω από το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή», καθώς και τα οφέλη που έχει η αντικατάσταση συσκευών τόσο για το περιβάλλον όσο και για το πορτοφόλι σας, κάντε κλικ https://www.kotsovolos.gr/pages/anakyklwnw-allazw-syskeuh


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ