ΗΠΑ Πομπέο: Κατακεραυνώνει το Πεντάγωνο καθώς απαγορεύονται οι 40.000 μη εμβολιασμένοι φρουροί


ΗΠΑ Πομπέο: Κατακεραυνώνει το Πεντάγωνο καθώς απαγορεύονται οι 40.000 μη εμβολιασμένοι φρουροί: Πούτιν και Σι «δεν ανησυχούν για τα εμβόλια» Η Κίνα και η Ρωσία ενισχύουν τις δυνάμεις τους ενώ ο Μπάιντεν τιμωρεί κάποιες από τις δικές του, λέει. Το Πεντάγωνο μειώνει τις αμοιβές για 62.000 μη εμβολιασμένους φρουρούς Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επικρίθηκε την Παρασκευή μετά τις αναφορές που λένε ότι η εντολή του να εμβολιαστούν οι στρατιωτικοί για τον κορωνοϊό θα οδηγήσει σε αποκλεισμό 40.000 φρουρών και 22.000 εφέδρων από την υπηρεσία, ενώ οι μισθοί τους θα περικοπούν.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είπε στο Fox News ότι είναι άλλο ένα παράδειγμα αποδυνάμωσης της άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν, καθώς οι κύριοι αντίπαλοι Κίνα και Ρωσία απλώς ενισχύουν το σώμα τους, δεν το εμποδίζουν.

Ο Πομπέο είπε ότι ο στρατός αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα στρατολόγησης υπό τον Όστιν, πρώην στέλεχος της Raytheon και απόστρατο στρατηγό.

Έχοντας καταδικάσει προηγουμένως τη μετατόπιση της «εγρήγορσης» υπό τον Όστιν, ο Πομπέο πρόσθεσε ότι η τελευταία κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μαθηματική μείωση 10-15% στους Εθνοφύλακες.

“Αυτό είναι πραγματικά επικίνδυνο.

Σας διαβεβαιώνω ότι ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ανησυχούν για τα εμβόλια. Ανησυχούν μήπως κάνουν τους στρατούς τους πιο ικανούς”, είπε.

“Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ίδιο πράγμα. Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για την ετοιμότητα, ένας πραγματικός κίνδυνος να διασφαλίσουμε ότι έχουμε μονάδες που είναι ικανές να αναπτυχθούν εάν απαιτηθεί κάτι από αυτές.”

Πρόσθεσε ότι η εντολή του εμβολίου δεν βασίζεται στην επιστήμη και «δεν έχει νόημα» σε αυτό το σημείο.

Ο Πομπέο είπε ότι ο διάδοχος του Μπάιντεν θα πρέπει να αποκαταστήσει όλους τους φρουρούς που έχουν κοπεί ή είναι αποτελεσματικά επιμελημένοι από αυτή την κυβέρνηση.

Κάλεσε επίσης τα αριστερά μέσα ενημέρωσης που επέκριναν τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε λόγω της δολοφονίας του νωρίτερα την Παρασκευή, καθώς το CBS News, το AP και το NPR είχαν να πουν πολιτικά επικριτικά πράγματα για τον ηγέτη.

«Είναι άρρωστο να βλέπεις αυτούς τους αριστερούς ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης να κυνηγούν έναν άνθρωπο που μόλις δολοφονήθηκε», είπε.

“Υπάρχει λόγος που ήταν ο μακροβιότερος πρωθυπουργός.

Ο λαός της Ιαπωνίας τον αγαπούσε και τον σεβόταν. Έγινε και φίλος μου.

Ήταν ένας εξαιρετικός συνεργάτης για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.”

Ο Πομπέο και το πρώην αφεντικό του Ντόναλντ Τραμπ ήταν κοντά με τον Άμπε, καθώς ο πρώην πρόεδρος δημοσίευσε μια λαμπερή δήλωση αποκαλώντας τον Άμπε «ενοποιητικό» λέγοντας:

«Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος και ηγέτης ο Σίνζο Άμπε – αλλά η ιστορία θα τους διδάξει και να είναι ευγενικοί.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ