Ανθεκτικό άμυλο: 3 διατροφικές συνήθειες που επιταχύνουν το μεταβολισμό σας μετά τα 50


Καθώς μεγαλώνετε, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται. Ο αργός μεταβολισμός μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, απώλεια μαλλιών, πονοκεφάλους και αύξηση βάρους. Αν και δεν μπορείτε να αλλάξετε το αναπόφευκτο, υπάρχουν τρόποι για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και να αποφύγετε αυτές τις καταστάσεις. Η αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε σταθερό το μεταβολισμό σας και μετά τα 50 σας χρόνια.

Ακολουθούν 3 διατροφικές συνήθειες που μπορεί να βοηθήσουν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού σας.

  • Τρώτε πιπεριές τσίλι

«Η προσθήκη πιπεριάς τσίλι στα πιάτα σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας», λέει η Lauren Manaker, MS, RDN, LDN, CLEC, CPT, συγγραφέας του The First Time Mom’s Pregnancy Cookbook, The 7 Ingredient Healthy Pregnancy Cookbook και Τροφοδοσία της ανδρικής γονιμότητας. Σύμφωνα με την Manaker, τα καψαϊκινοειδή (CAPs) που βρίσκονται τόσο στις πιπεριές τσίλι όσο και στα εκχυλίσματα πιπεριάς έχει αποδειχθεί ότι παίζουν ρόλο στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Σύμφωνα με μια μελέτη στο Bioscience Reports, η καψαϊκίνη – το πιο κοινό καψαϊκινοειδές – παίζει ρόλο σε πολλές πτυχές της υγείας σας. Συγκεκριμένα, έχει βρεθεί ότι υποστηρίζει τη μεταβολική υγεία, ειδικά όταν πρόκειται για απώλεια βάρους σε άτομα με παχυσαρκία.

  • Ενσωματώστε περισσότερο τζίντζερ στα πιάτα σας

Σύμφωνα με την Manaker, το τζίντζερ έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη θερμογένεση (καύση θερμίδων) σε ορισμένες μελέτες. Η κατανάλωση τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδη, αντιυπερτασική δράση, διεγείρει την ευαισθησία στη γλυκόζη και έχει ακόμη διεγερτικά αποτελέσματα στο γαστρεντερικό σωλήνα. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους σε όσους είναι υπέρβαροι ή άτομα με παχυσαρκία, καθώς είναι γεμάτο από φυσικές χημικές ουσίες που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά.

  • Τρώτε περισσότερη βρώμη.

«Η βρώμη και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να βοηθήσουν τον μεταβολισμό», λέει η Manaker. «Σε μια μελέτη, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αντικατάσταση των εκλεπτυσμένων επιλογών με δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας». Η κατανάλωση βρώμης μπορεί ακόμη να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να κάψετε περισσότερο λίπος. Αυτό συμβαίνει επειδή η ακατέργαστη βρώμη είναι μια εξαιρετική πηγή ανθεκτικού αμύλου: αμύλου που διαφεύγει από την πέψη στο λεπτό έντερο. Μόλις φτάσει στο κόλον, αυτό το ανθεκτικό άμυλο λειτουργεί σαν πηγή τροφής για τα καλά βακτήρια που ζουν στο έντερο σας. Αυτό βοηθά να διατηρήσετε τη μικροβιακή σας ισορροπία υγιή παρέχοντας μια καλύτερη αναλογία «καλών» προς «κακών» βακτηρίων του εντέρου. Ένα υγιές έντερο έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η διατήρηση της όρεξης υπό έλεγχο καθώς και η υποστήριξη του ενεργειακού μεταβολισμού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ