Η Ταϊβάν αναβαθμίζει τις ικανότητες αεράμυνας των πλοίων της


Η Ταϊβάν σχεδιάζει να δαπανήσει σχεδόν 65 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου στα τέσσερα αντιτορπιλικά κλάσης Kidd ως απάντηση στην κινέζικη πυραυλική απειλή, αλλά και για ενίσχυση της ικανότητας μάχης επιφανείας-αέρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Στην πρότασή του για τον προϋπολογισμό του 2019, το υπουργείο δήλωσε ότι η αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου AN/SLQ-32 στα αντιτορπιλικά της συγκεκριμένης κλάσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.

Τα αντιτορπιλικά αυτά συνήθως αναπτύσσονται στα ύδατα της ανατολικής ακτής της Ταϊβάν για να εκτελούν αποστολές έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς κινέζικα αεροσκάφη της Κίνας εκτελούν συχνά εκπαιδευτικές ασκήσεις στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο.

Τόνισε επίσης ότι ότι οι αμυντικές δυνατότητες του Ναυτικού της Ταϊβάν εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το σύστημα AN/SLQ-32, το οποίο όμως είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αναβαθμιστεί για να βελτιώσει τις ικανότητές του στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής των πιο προηγμένων αντιπλοϊκών πυραυλικών συστημάτων της Κίνας.

Επιπλέον, το υπουργείο θα αγοράσει και 16 επιπλέον πυραύλους SM-2 (Block ΙΙΙΑ) για να ενισχύσει τις αμυντικές ικανότητές των πλοίων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ