Ο Mr. «Studio 54» της Ν.Υόρκης αυτοκτόνησε στην Ελβετία- «Δεν θα υπάρξει τελευταίο πάρτι»


Ο πρώην ιδιοκτήτης του  «Studio 54» της Νέας Υόρκης πέθανε με υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην κλινική Dignitas της Ελβετίας

Ο Mαρκ Φλάισμαν, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης του θρυλικού νυχτερινού κέντρου «Studio 54» της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1980, πέθανε από υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ελβετία, δήλωσε πρώην συνεργάτης του.

Ο 82χρονος Φλάισμαν ανέλαβε το κλαμπ το 1980 και το διηύθυνε μέχρι το 1986. Αρρώστησε για πρώτη φορά το 2016 και έκτοτε ήταν ανίκανος να περπατήσει ή να κάνει πράγματα για τον εαυτό του, αλλά είπε ότι οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να διαγνώσουν την κατάστασή του .Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας, αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ελβετία και να δώσει τέλος στη ζωή του με μία θανατηφόρα δόση βαρβιτουρικών.

Αφαίρεσε τη ζωή του στην κλινική Dignitas κοντά στη Ζυρίχη την Τετάρτη (13/7). «Υποθέτω ότι πονούσε περισσότερο από όσο ξέραμε» είπε στο BBC News ο Nτάνιελ Φιτζέραλντ, ο οποίος ήταν συνιδιοκτήτης του Century Club στο Λος Άντζελες μαζί με τον Φλάισμαν τις δεκαετίες του 1990 και του 2000. Ο Φιτζέραλντ οργάνωσε μια «εκστρατεία αφύπνισης» για τον πρώην συνεργάτη του την περασμένη εβδομάδα με την ελπίδα ότι θα αναβάλει την επίσκεψη στην Ελβετία.

«Σκέφτηκα ότι ίσως μπορούσαμε να τον πείσουμε να μην [φύγει]», είπε. «Κάναμε ένα πολύ ωραίο πάρτι γι ‘αυτόν και πολλοί φίλοι του ήρθαν, και όλοι σκέφτηκαν, “θα το αναβάλει για ένα μήνα και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε”. Αλλά ήταν έτοιμος να το κάνει.»

Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη στην Ελβετία και η κλινική Dignitas λειτουργεί από το 2002 με σκοπό να βοηθά ανθρώπους να αυτοκτονήσουν όταν η υγεία τους επιδεινώνεται. Τα μέλη της Dignitas εξέτασαν τα ιατρικά του αρχεία και είχαν συνομιλίες μαζί του. «Όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο περισσότερο θέλω να το κάνω», είχε πει. «Πετάω απευθείας στη Ζυρίχη από το Λος Άντζελες. Δεν θα υπάρξει τελευταίο πάρτι».

Το θρυλικό «Studio 54»

Ο Φλάισμαν είχε περιγράψει το Studio 54 ως «έναν αποκλειστικό κόσμο όπου όλα θα μπορούσαν να συμβούν» Άνοιξε τις πύλες του το 1977 και σύντομα έγινε ο πιο hot χώρος διασκέδασης στις ΗΠΑ, με διασημότητες όπως ο Άντι Γουόρχολ, η Μπιάνκα Τζάγκερ, η Λάιζα Μινέλι και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ να συρρέουν στη διάσημη πίστα του.

Όμως έκλεισε το 1980 όταν οι δύο αρχικοί συνιδιοκτήτες του φυλακίστηκαν για φοροδιαφυγή. Ο Φλάισμαν το ανέλαβε στη συνέχεια και εξιστόρησε αργότερα την εποχή που ήταν υπεύθυνος σε ένα βιβλίο με τίτλο «Inside Studio 54».

«Από την πρώτη κιόλας νύχτα που ανοίξαμε, το 1981, παρασύρθηκα σε έναν κόσμο διασημοτήτων, ναρκωτικών, εξουσίας και σεξ», έγραψε. «Κάθε βράδυ, διασημότητες και εκπληκτικές γυναίκες περνούσαν μέσα στο πλήθος, ανέβαιναν τις σκάλες στο γραφείο μου για να πιουν σαμπάνια και να μοιραστούν γραμμές κοκαΐνης χρησιμοποιώντας το χρυσό μου καλαμάκι ή τα ρολα με χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων».

Και πρόσθεσε: «Ήμουν ο τύπος που είχε τον έλεγχο, ο ιδιοκτήτης – ο οικοδεσπότης του πάρτι. Ήταν καθήκον μου, δουλειά μου, να βεβαιωθώ ότι όλοι θα περνούσαν καλά. Ήταν μια ευθύνη, ένα μεθυστικό συναίσθημα, αυτό που έδωσα ολόψυχα. Ήταν ένας αποκλειστικός κόσμος όπου τα πάντα μπορούσαν να συμβούν»

Ο Φιτζέραλντ πρόσθεσε ότι ενώ διηύθυνε το Century Club, ο ίδιος και ο Φλάισμαν «δούλευαν καλά μαζί για πολύ καιρό και διασκέδασαν». «Μπορούσε να διασκεδάζει αλλά ήταν πολύ έξυπνος ταυτόχρονα και μπορούσε να ανακαλύπτει πράγματα. Με δίδαξε πολλά. Ήταν ένας σπουδαίος μέντορας για μένα»


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ