Sunday self care: Τι είναι η Κυριακή αυτοφροντίδας;


Η ιδέα πίσω από την Κυριακή της αυτοφροντίδας είναι απλή: πάρτε μια μέρα της εβδομάδας και αφιερώστε την στην αυτοφροντίδα σας με οποιονδήποτε τρόπο. Η Κυριακή είναι συχνά η τέλεια μέρα για να το κάνετε αυτό, καθώς έχετε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας. Δεν θα βιαστείτε να ολοκληρώσετε τη ρουτίνα αυτοεξυπηρέτησής σας, καθώς δεν έχετε ούτως ή άλλως σημαντικές εργασίες να χειριστείτε. Η Κυριακή αυτοεξυπηρέτησης δεν χρειάζεται να είναι Κυριακή. Μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε μέρα που σας δίνει περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας.

Κυριακάτικες συμβουλές αυτοφροντίδας

Υπάρχει μόνο μια συμβουλή που πρέπει πραγματικά να ακολουθήσετε: πάρτε το χρόνο σας. Η Κυριακή αυτοφροντίδας είναι να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας για τα οποία συνήθως δεν έχετε χρόνο. Το παν είναι να φροντίζετε τον εαυτό σας με τον δικό σας ρυθμό, χωρίς να εμποδίζετε τη δουλειά και τη ζωή. Μην πείθετε τον εαυτό σας ότι χάνετε χρόνο ή ότι θα μπορούσατε να κάνετε κάτι πιο παραγωγικό, το όλο θέμα είναι να είστε παραγωγικοί απέναντι στον εαυτό σας. Εάν αισθάνεστε ότι αρχίζετε να πανικοβάλλεστε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και χαλαρώστε. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας πόσα κάνετε κάθε μέρα και πόσα αξίζετε αυτή τη μοναδική μέρα την εβδομάδα αυτοφροντίδας. Ποτέ μην αφήσετε τίποτα να εμποδίσει την Κυριακή της αυτοφροντίδας.

  • Κοιμήσου περισσότερο. Το μυστικό για να ξεκινήσετε σωστά την Κυριακή της αυτοφροντίδας είναι λίγος επιπλέον ύπνος. Είναι Κυριακή, δεν έχετε ραντεβού ή καθήκοντα, οπότε μην φοβάστε να πατήσετε αυτό το κουμπί αναβολής μία ή δύο φορές. Σχεδιάστε να κοιμηθείτε λίγο παραπάνω, ειδικά εάν η μέση ημέρα σας περιλαμβάνει το πρωινό ξύπνημα. Ακόμη και μια επιπλέον μισή ώρα μπορεί να κάνει θαύματα για τη νοοτροπία σας όλη την Κυριακή.
  • Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα αναζωογονητικό μπάνιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα λουτρά ως μια τελετουργία του τέλους της ημέρας, αλλά όχι την Κυριακή αυτοεξυπηρέτησης! Το μπάνιο είναι ένα φυσιολογικό μέρος κάθε καλής ρουτίνας αυτοεξυπηρέτησης, και αυτό ισχύει διπλά την Κυριακή αυτοφροντίδας. Πάρτε τα αγαπημένα σας άλατα μπάνιου για τον καθαρισμό του δέρματος, κάντε ένα ζεστό μπάνιο και εμποτίστε όσο θέλετε. Δεν χρειάζεται να βιαστείτε, οι Κυριακές είναι για αυτοφροντίδα και τίποτα άλλο.
  • Εξασκηθείτε στη φροντίδα του δέρματος. Τώρα που είσαι ωραία και φρέσκια από το μπάνιο, ήρθε η ώρα να χαλάσεις λίγο περισσότερο το δέρμα σου. Αποκτήστε τα αγαπημένα σας scrub περιποίησης προσώπου, κρέμες δέρματος και απολεπιστικά και περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Ξεκινήστε λίγη αρωματοθεραπεία και λίγη χαλαρωτική μουσική για να έχετε τη σωστή ατμόσφαιρα.
  • Πιες ένα φλιτζάνι τσάι Τι είναι μια Κυριακή αυτοφροντίδας χωρίς ένα καλό φλιτζάνι τσάι; Ανακαλύψτε την αγαπημένη σας γεύση τσαγιού, φτιάξτε το  και απολαύστε το. Καθίστε έξω στο μπαλκόνι, παρακολουθήστε λίγη τηλεόραση ή ακόμα και απολαύστε το τσάι σας! Αν δεν είστε του τσαγιού, σκεφτείτε να ρίξετε ένα μεγάλο ποτήρι φρέσκο ​​χυμό ή ακόμα και να φτιάξετε ένα υγιεινό smoothie.
  • Πηγαίνετε για έναν προσεκτικό περίπατο. Στη συνέχεια, γιατί να μην φορέσετε μερικά άνετα παπούτσια και να πάτε για μια χαλαρωτική βόλτα; Θυμηθείτε, το νόημα αυτής της βόλτας δεν είναι απαραίτητα η άσκηση, είναι η αυτοφροντίδα. Τα δύο πάνε χέρι-χέρι, αλλά μην αισθάνεστε ότι χρειάζεται να πιέσετε τον εαυτό σας. Απολαύστε τα αξιοθέατα και τους ήχους της φύσης, μη διστάσετε να σταματήσετε και να απολαύσετε λίγο το περιβάλλον σας και μην θέσετε συγκεκριμένους στόχους προπόνησης.
  • Βγείτε για brunch, απολαύστε την παρέα των φίλων σας. Η Κυριακή της αυτοεξυπηρέτησης δεν έχει να κάνει μόνο με τη μοναξιά. Μερικές φορές η καλύτερη αυτοφροντίδα γίνεται με άλλους. Καλέστε μερικούς φίλους, πάρτε ένα τραπέζι σε ένα ωραίο εστιατόριο και πάρτε ένα brunch. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μερικές τροφές στις οποίες συνήθως αντιστέκεστε. Μην φοβάστε να πιείτε ένα ή δύο ποτά ή να απολαύσετε λίγο γλυκό μετά το γεύμα! Εάν δεν είστε το είδος του brunch, το να καλέσετε απλώς έναν ή δύο στενούς φίλους εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική πρακτική αυτοφροντίδας την Κυριακή. 

  • Απολαύστε το αγαπημένο σας χόμπι.Ο καθένας έχει ένα χόμπι που του αρέσει, αλλά ποτέ δεν έχει αρκετό χρόνο. Αφήστε την Κυριακή της αυτοφροντίδας να το κάνει παρελθόν. Είτε πρόκειται για ζωγραφική, καλλιγραφία, γιόγκα, χορό ή ακόμα και για παρακολούθηση Netflix, αφιερώστε χρόνο για το χόμπι σας. Μπείτε στην τέλεια ψυχική κατάσταση και επιτρέψτε στον εαυτό σας να απολαύσει το χόμπι σας χωρίς περισπασμούς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ