Paradise Quarter: Ο ορισμός του effortless living στην καρδιά της Αθήνας


Η απαιτητική καθημερινότητα του σύγχρονου τρόπου ζωής στις μεγαλουπόλεις, οι ραγδαίες  αλλαγές στο μοντέλο εργασίας κατά τα τελευταία χρόνια, αλλά και η συνεπακόλουθη επιθυμία των ανθρώπων να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής της οικογένειάς τους, επανέφεραν την έννοια του effortless living στην καθημερινότητά μας. Αυτό σημαίνει να μπορούμε να απολαμβάνουμε το σπίτι μας, αλλά και όλα όσα αγαπάμε, χωρίς να απαιτείται υπερβολική προσπάθεια και χρόνος από πλευράς μας.

Η φιλοσοφία του effortless living στάθηκε το έναυσμα για τη γέννηση του εντυπωσιακού project Paradise Quarter, ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών που αναπτύσσεται στο Μαρούσι, σε μια από τις πιο φιλόδοξες συνοικίες της Αθήνας και περιλαμβάνει 2 κτίρια 6 ορόφων με συνολικά 22 κατοικίες. Πρόκειται για μια εντελώς νέα πρόταση που στηρίζεται στο μοντέλο της «πόλης των 15 λεπτών» (15 minute city), που αναπτύχθηκε κυρίως για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα με τη μείωση της χρήσης αυτοκινήτων. Βασικός στόχος πίσω από την ιδέα της πόλης των 15 λεπτών είναι η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής, αφού έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιούν οποιαδήποτε ανάγκη τους σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια ή με ποδήλατο από το σπίτι τους, εξασφαλίζοντας έναν άνετο τρόπο ζωής σε ένα ήρεμο περιβάλλον δίπλα στη φύση, χωρίς να στερούνται τα οφέλη της πόλης.

Στρατηγικά τοποθετημένο σε μια περιοχή που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της πόλης των 15 λεπτών, το Paradise Quarter αναπτύσσεται σε μια μοναδική τοποθεσία, ακριβώς στην καρδιά της φύσης, δίπλα στο Άλσος Παραδείσου στο Μαρούσι. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από καφέ, εστιατόρια, προορισμούς shopping, κινηματογράφους, πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ιδιωτικά νοσοκομεία και σχολεία, ενώ βρίσκεται δίπλα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως η Αττική Οδός και η Λεωφόρος Κηφισίας. Με ανάπτυξη και κατασκευή από την BLUE Residences και σχεδιασμό από το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο ISV, το Paradise Quarter φιλοδοξεί να γίνει μια δραστήρια κοινότητα, προσφέροντας μοντέρνες και φιλόξενες κατοικίες για ανθρώπους που αισθάνονται ευτυχισμένοι και πλήρεις μέσα στον προσωπικό τους χώρο, με την οικογένεια και τους φίλους τους αλλά και με τον εαυτό τους. Η BLUE Residences προέκυψε από την συνένωση δυνάμεων των εταιριών Bluehouse Capital των Μπάμπη Πανδή και Βίκτωρα Πιζάντε με την BLUE Development του Γιώργου Μπαδογιαννάκη.

High tech κατοικίες με «πράσινη συνείδηση» για sustainable living

Φυσικά, στο επίκεντρο της δημιουργίας και της λειτουργίας του Paradise Quarter βρίσκεται η αειφόρος διαβίωση, με τους εσωτερικούς χώρους των κατοικιών αλλά και τους κοινόχρηστους χώρους, να έχουν σχεδιαστεί βάσει των πιο αυστηρών προδιαγραφών. Μάλιστα, το Paradise Quarter θα είναι ένα από τα πρώτα συγκροτήματα κατοικιών στην Ελλάδα πιστοποιημένο με το διεθνές σύστημα αξιολόγησης και πιστοποίησης αειφορίας BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method).

Το Paradise Quarter θα διαθέτει σύστημα φωτοβολταϊκών που αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια, λύσεις μηδενικών αποβλήτων (zero waste) και κουζίνες με φυσικό αέριο για μαγείρεμα. Επιπλέον, η εξωτερική θερμοπρόσοψη, τα ειδικά κουφώματα αλουμινίου αλλά και οι ενεργειακοί υαλοπίνακες Low-E θα διασφαλίζουν την εξαιρετική ενεργειακή απόδοση των σύγχρονων αυτών κατοικιών.

Από το καινοτόμο αυτό project δε γίνεται να λείπει και η ευκολία της τεχνολογίας. Για την BLUE Residences η έννοια του smart home επαναπροσδιορίζεται και παίρνει τη μορφή μιας παλέτας εφαρμογών (apps) και πολλαπλών αισθητήρων, μέσω των οποίων ο ένοικος «συνομιλεί» με την κατοικία του. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση της λειτουργίας της κατοικίας, εντοπίζονται σε μηδενικό χρόνο προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και ρυθμίζονται εξ αποστάσεως όλες οι εγκαταστάσεις. Μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται απομακρυσμένα τις συσκευές τους, να αναβοσβήνουν τα φώτα, να ανοιγοκλείνουν την παροχή του νερού, να ενεργοποιούν/απενεργοποιούν τη θέρμανση ή τον κλιματισμό, αλλά και να παρακολουθούν τα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας του διαμερίσματός τους. Παράλληλα, ένας ψηφιακός concierge θα είναι στη διάθεσή τους για να τους υποστηρίζει σε λειτουργικά θέματα σχετικά με την διαχείριση της κατοικίας τους.

Εκτός από τα πολυτελή διαμερίσματα υψηλής αισθητικής, το Paradise Quarter θα προσφέρει επίσης και έναν ευρύχωρο και μοντέρνο χώρο συνεργασίας (co working space), όπου οι κάτοικοι είναι ευπρόσδεκτοι να εργαστούν ή να πραγματοποιήσουν επαγγελματικές συναντήσεις κάνοντας κράτηση του χώρου εύκολα μέσω της εφαρμογής. Επιπλέον, όλοι οι κάτοικοι του Paradise Quarter θα έχουν πρόσβαση σε ένα ευχάριστο χώρο γυμναστικής, ιδανικό για yoga και προπονήσεις. Παράλληλα, αποκλειστικά για τους κατοίκους του Paradise Quarter και τους φίλους τους, υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν ατομικές συνεδρίες με έμπειρο personal trainer, ή σε ομάδες των 2-3 ατόμων. Φυσικά, το Άλσος Παραδείσου, έκτασης 60 στρεμμάτων, που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το Paradise Quarter προσφέρεται για τρέξιμο ή περπάτημα, για να συμπληρώσει τις εναλλακτικές άσκησης των κατοίκων του.

Κατοικίες προσαρμοσμένες στη δική σας αισθητική

Το νέο φιλόδοξο project ανάπτυξης κατοικιών της Blue Residences που βρίσκεται σε εξέλιξη, παρέχει στους ενδιαφερόμενους και την επιπλέον premium δυνατότητα να διαμορφώσουν οι ίδιοι το σπίτι των ονείρων τους, βάσει τεσσάρων εναλλακτικών moodboards που έχουν επιμεληθεί οι σχεδιαστές του:

Zen: Το φυσικό ανοιχτόχρωμο δρύινο δάπεδο, οι γήινες μπεζ αποχρώσεις στους τοίχους και οι ιδιαίτερες υφές, σε συνδυασμό με καπλαμά από φυσικό ξύλο και πέτρες στους ίδιους τόνους, δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία γαλήνης και ηρεμίας.

Black & White: Το σκούρο μαύρο/γκρι δάπεδο από φυσική βελανιδιά ξεχωρίζει και οι φωτεινοί λευκοί τοίχοι λειτουργούν ως ο τέλειος καμβάς που αναδεικνύει τις σκούρες μαύρες λεπτομέρειες. Όλα συνδυάζονται αρμονικά με γκρι πέτρα και μωσαϊκό δίνοντας μια αίσθηση διαχρονικής κομψότητας.

Modern Classic: Με αισθητική που θυμίζει μοντέρνα γκαλερί, το modern classic theme της Paradise Quarter αναδεικνύει τα δρύινα δάπεδα σε φυσικό ανοιχτό χρώμα, ενώ οι πιο καλλιτεχνικές λεπτομέρειες συνδυάζονται μοναδικά με χρωματιστό μάρμαρο και πλακάκια.

Warm: Σε όλο το διαμέρισμα ξεχωρίζει το σκούρο δρύινο δάπεδο, ενώ οι ανοιχτόχρωμες και σκουρόχρωμες νότες του γκρι στους τοίχους, σε συνδυασμό με φυσικούς καπλαμάδες από ξύλο καρυδιάς και ακατέργαστες φυσικές γκρι πέτρες, δημιουργούν πολύ άνετους μοντέρνους και ζεστούς χώρους με πλούσια υλικότητα.

Κάθε κατοικία του Paradise Quarter είναι ένας σύγχρονος χώρος διαβίωσης που ενσωματώνει μοναδικές ανέσεις, design και premium παροχές, ακολουθώντας ένα μοντέλο βιώσιμης διαβίωσης που στρέφει ξανά το ενδιαφέρον στις γειτονιές των πόλεων και αλλάζει ριζικά τον τρόπο που ζούμε στις μητροπολιτικές περιοχές όλου του κόσμου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ