Αυστραλία κορωνοϊός: Αριθμός ρεκόρ Αυστραλών με COVID-19 στα νοσοκομεία καθώς η Όμικρον καλπάζει


Ο αριθμός των Αυστραλών που εισήχθησαν σε νοσοκομεία με COVID-19 έφτασε σε ρεκόρ περίπου 5.450 σήμερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, καθώς η εξάπλωση των εξαιρετικά μεταδοτικών νέων υποπαραλλαγών της Omicron καταπονεί το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης σε εθνικό επίπεδο. Ο αριθμός έχει αυξηθεί από τα τέλη Ιουνίου, καθώς τα στελέχη BA.4 και BA.5 έγιναν κυρίαρχα, καθώς μπορούν να αποφύγουν την ανοσολογική προστασία, είτε από εμβολιασμό είτε από προηγούμενη μόλυνση, ενώ ορισμένοι ειδικοί λένε ότι το τελευταίο μπορεί να είναι τόσο μολυσματικό όσο η ιλαρά. Ο αριθμός στα νοσοκομεία είναι ο υψηλότερος από την εμφάνιση του κορωνοϊού, ξεπερνώντας το υψηλό του Ιανουαρίου των 5.390 κατά το πρώτο κύμα λοιμώξεων από την Omicron.

Ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών έχει επίσης αυξηθεί, ξεπερνώντας τους 100 το Σάββατο για πρώτη φορά. Περισσότεροι από 1.000 οίκοι ευγηρίας έχουν υποστεί κρούσματα, είπε η κυβέρνηση, καθώς οι ηλικιωμένοι πλήττονται σε μεγάλο βαθμό. Καθώς πολλά κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων παλεύουν με έλλειψη προσωπικού, η υποστήριξη του αμυντικού προσωπικού σε τέτοιες εγκαταστάσεις πρόκειται να παραταθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ρίτσαρντ Μάρλες. “Είναι ένα ακραίο μέτρο και είναι σωστό να το περιγράψουμε έτσι”, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. “Δεδομένου του αριθμού των εστιών που έχουμε αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το σωστό”.

Πολλοί εργαζόμενοι πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία είναι επίσης άρρωστοι ή σε απομόνωση, επιδεινώνοντας την κρίση της υγειονομικής περίθαλψης. Κατά τη διάρκεια ενός σκληρού χειμώνα με την COVID-19 και τον ιό της γρίπης να κυκλοφορούν, οι αρχές συνέστησαν τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και επείγουσες ενισχυτικές δόσεις εμβολίου, ενώ λένε στις επιχειρήσεις να επιτρέπουν την εργασία από το σπίτι. Η Αυστραλία, μία από τις χώρες που έχουν εμβολιαστεί περισσότερο κατά της COVID-19, έχει χορηγήσει δύο δόσεις σε περίπου 95% όσων είναι άνω των 16 ετών, αν και μόλις το 71% περίπου έχει κάνει αναμνηστικά εμβόλια. Ωστόσο, ο απολογισμός των περίπου 9,13 εκατομμυρίων μολύνσεων και 11.181 θανάτων ήταν χαμηλότερος από πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ