Εγκρίθηκε η ναυπήγηση πέντε φρεγατών τύπου F-110 για το Ισπανικό Ναυτικό


Το πράσινο φως για την ναυπήγηση πέντε νέων φρεγατών αποφάσισε η ισπανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της ανανέωσης του ισπανικού Στόλου με την αντικατάσταση των έξι φρεγατών κλάσης Santa Maria.

Την ναυπήγηση των πλοίων θα αναλάβει το κρατικό ναυπηγείο Navantia το οποίο άμεσα και έμμεσα θα απασχολήσει για την ολοκλήρωση του ναυπηγικού προγράμματος 7.000 θέσεις εργασίας. Η νέα κλάσης φρεγατών βασίζεται στο πλοίο τύπου F-110, η οποία με τη σειρά της βασίζεται στη σχεδίαση F-100 της Navantia.

Η συνολική αξία του νέου ναυπηγικού προγράμματος το οποίο κατά βάση θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Navantia στην περιοχή της Galicia θα φτάσει τα 4,325 δις ευρώ. Σύμφωνα με την ανάλυση που έχει κάνει το Υπουργείο Άμυνας οι άμεσα εργαζόμενοι στο ναυπηγικό πρόγραμμα θα είναι 1.300 άτομα, οι έμμεσα εργαζόμενοι στο πρόγραμμα 3.500 και οι εργαζόμενοι σε περιφερειακές εταιρείες εμπλεκόμενες στο ναυπηγικό πρόγραμμα 2.000. Tο συνολικό οικονομικό μέγεθος του ναυπηγικού προγράμματος στην ισπανική οικονομία θα φτάσει τα 5,4 δις ευρώ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ