Αυστρία: Ο θάνατος γιατρού που αντιμετώπιζε απειλές για την COVID συγκλονίζει την χώρα


Οι πολιτικοί ηγέτες της Αυστρίας εξέφρασαν την έκπληξή τους για τον θάνατο μιας γιατρού, που έκλεισε το ιατρείο της αφού ανέφερε ότι έλαβε απειλές θανάτου από αντιπάλους των περιορισμών και των εμβολίων για την COVID-19. Το σώμα της γιατρού Lisa-Maria Kellermayr, μιας γενικής ιατρού που είχε τονίσει δημόσια την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, βρέθηκε στο ιατρείο της σε αγροτική περιοχή της βόρειας Αυστρίας την Παρασκευή, ανέφεραν αυστριακά μέσα ενημέρωσης. Οι εισαγγελείς στο Ουελς επιβεβαίωσαν την αυτοκτονία και είπαν ότι βρέθηκαν σημειώσεις, το περιεχόμενο των οποίων δεν θα αποκαλύψουν, ανέφερε το Αυστριακό Πρακτορείο Τύπου.

Η Kellermayr ανακοίνωσε πριν από ένα μήνα ότι κλείνει προσωρινά το ιατρείο μετά από περισσότερους από επτά μήνες συνεχόμενων απειλών για τη ζωή της. Είπε ότι είχε ξοδέψει πάνω από 100.000 ευρώ για την ασφάλειά της. Στα μέσα Ιουλίου, η Kellermayr είπε ότι έκλεινε οριστικά το ιατρείο επειδή δεν μπορούσε να “προσφέρει καμία προοπτική για το εάν ή πότε θα είναι δυνατό για εμάς να εργαστούμε υπό κανονικές συνθήκες”. Ο Αυστριακός πρόεδρος Alexander Van der Bellen έγραψε στο Twitter ότι οι σκέψεις του ήταν με την οικογένεια και τους φίλους της Kellermayr. “Ας τερματίσουμε αυτόν τον εκφοβισμό και τον φόβο. Το μίσος και η μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στην Αυστρία μας. Ας βρίσκουμε πάντα έναν τρόπο να ζούμε μαζί ειρηνικά”, είπε.

Ο υπουργός Υγείας Johannes Rauch είπε ότι ο θάνατος της Kellermayr “με σοκάρει βαθιά”. “Ως γιατρός, αφιέρωσε τη ζωή της στην υγεία και την ευημερία των άλλων”, έγραψε ο Ράουτς στο Twitter. “Οι θανατικές απειλές εναντίον της και των συναδέλφων της ήταν βίαιη πραγματικότητα”. Ο ίδιος χαρακτήρισε ασυγχώρητη μια τέτοια απειλητική συμπεριφορά και είπε ότι “πρέπει επιτέλους αυτό να σταματήσει”. Τον Ιούνιο, οι εισαγγελείς στο Ουελς έκλεισαν μια έρευνα για έναν Γερμανό ύποπτο ότι απείλησε την Kellermayr, λέγοντας ότι οι γερμανικές αρχές ήταν υπεύθυνες για την υπόθεση, ανέφερε το APA. Η αστυνομία στην Αυστρία συνέχισε την έρευνα κατά αγνώστων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ