Επιδότηση σε 3 βρετανικά ναυπηγεία για τον σχεδιασμό φρεγατών Type 31e


Τρεις ναυπηγικοί όμιλοι έλαβαν κεφάλαια από το Ηνωμένο Βασίλειο για να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τα σχέδιά τους για τη ναυπήγηση φρεγατών Type 31e. Συγκεκριμένα, στις 10 Δεκεμβρίου 2018, το υπουργείο Άμυνας της χώρας υπέγραψε τρεις σχετικές συμβάσεις για τη Φάση Ανταγωνιστικού Σχεδιασμού.

Οι συμβάσεις έχουν υπογραφτεί με τρεις ναυπηγικούς ομίλους με επικεφαλής αντίστοιχα τις BAE Systems, Babcock και Atlas Elektronik UK. Το ύψος των συμβάσεων μπορεί να φτάσει μέχρι και τα πέντε εκατομμύρια λίρες το καθένα, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Στιούαρτ Άντριου.

Η Φάση Ανταγωνιστικής Σχεδίασης είναι το πρώτο στάδιο της διαδικασίας σχεδιασμού που θα επιτρέψει στους κατασκευστές να αποδείξουν πώς μπορούν να παραδώσουν τα πλοία που σχεδίασαν εντός της οριζόμενης προθεσμίας και προϋπολογισμού του Βασιλικού Ναυτικού.

Στόχος είναι η υπογραφή συμβολαίου το 2019 για πέντε φρεγάτες και παράδοση της πρώτης μέχρι το 2023 ενώ το τελευταίο μέχρι το 2028. Οι τρεις αυτοί όμιλοι έχουν ήδη παρουσιάσει σχέδια, και καλούνται τώρα να τα αναπτύξουν περαιτέρω.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να δαπανήσει £ 1,25 δισεκατομμύρια λίρες για αυτά τα πέντε πλοία, διαθέτοντας μια μέση τιμή 250 εκατομμυρίων λιρών για το καθένα.

Η διαδικασία προμήθειας είχε διεξαχθεί και άλλη φορά, τον Ιούλιο αλλά σταμάτησε λόγω του γεγονότος ότι το υπουργείο Άμυνας διαπίστωσε ανεπαρκή ανταγωνισμό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ