Ινδονησία: Εστιάζει στο να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία αφθώδους πυρετού μέχρι το τέλος του έτους


Ινδονησία: Η Ινδονησία στοχεύει να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία αφθώδους πυρετού (FMD) μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος την Τρίτη, καθώς προχωρά με ένα πρόγραμμα εμβολιασμού εκατομμυρίων ζώων. Περισσότερα από 455.000 ζώα σε 23 από τις 37 επαρχίες του αρχιπελάγους έχουν μολυνθεί από την ασθένεια από την Τρίτη, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, με 4.720 ζώα να θανατώνονται από την ασθένεια και 7.561 άλλα να έχουν σφαγεί.

Οι χώρες παραγωγής βοοειδών, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, έχουν αυξήσει την επιφυλακή τους έναντι του αφθώδους πυρετού μετά τον εντοπισμό λοιμώξεων στο νησί διακοπών Μπαλί της Ινδονησίας.

«Ελπίζουμε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση μειώνοντας κατά διαστήματα τον αριθμό των κρουσμάτων που αναφέρονται», δήλωσε σε ενημέρωση ο Wiku Adisasmito, εκπρόσωπος της κυβερνητικής ομάδας εργασίας που χειρίζεται την επιδημία.

«Θα καθησυχάσουμε επίσης τη διεθνή κοινότητα ότι η Ινδονησία είναι σε θέση να ελέγξει την επιδημία».

Ο αφθώδης πυρετός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και προκαλεί βλάβες και χωλότητα σε βοοειδή, πρόβατα, κατσίκες και άλλα δίχηλα ζώα, αλλά δεν επηρεάζει τον άνθρωπο.

Η Ινδονησία έχει εμβολιάσει σχεδόν 900.000 ζώα από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού της τον Ιούνιο και έχει εξασφαλίσει 3 εκατομμύρια δόσεις μέχρι στιγμής.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει σχέδια να αγοράσουν εκατομμύρια περισσότερες δόσεις μέχρι το τέλος του έτους. Η χώρα έχει επίσης εντείνει τα μέτρα βιοασφάλειας, όπως τα πατάκια υγιεινής για τα πόδια και τα απολυμαντικά ψεκαστικά σε πολλά αεροδρόμια, για να διασφαλίσει ότι οι διεθνείς και εγχώριοι ταξιδιώτες μπορούν να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, είπε ο Wiku.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ