Νέα Υόρκη: Οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας


Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα αρχίσει να προσφέρει 3.000 δολάρια σε μπόνους σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που εργάζονται για τουλάχιστον έξι μήνες και κερδίζουν λιγότερα από 125.000 δολάρια ως μέρος μιας προσπάθειας να διατηρήσει τους ανθρώπους στον κλάδο μετά από περισσότερα από δύο χρόνια μετά την COVID-19 πανδημία.

Τομέας της υγείας

Η Κυβερνήτης Kathy Hochul ανακοίνωσε τα μπόνους που τίθενται σε ισχύ την Τετάρτη, καθώς περισσότερες από 9.000 θέσεις εργαζομένων στον τομέα της υγείας παραμένουν κενές στη Νέα Υόρκη. Ταυτόχρονα, η Νέα Υόρκη προσπαθεί να διευρύνει τον αριθμό των ατόμων στον κλάδο μέσω ενός νέου προγράμματος υποτροφιών, το οποίο θα απαιτεί από τους πτυχιούχους να εργαστούν στην πολιτεία για τουλάχιστον δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους. “Έτσι συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε και να συντηρούμε το εργατικό δυναμικό μας για το μέλλον”, είπε η Χότσουλ.

Το εργατικό δυναμικό της υγειονομικής περίθαλψης έχει εξαντληθεί τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης αντίδρασης στην κρίση της δημόσιας υγείας, με τους αξιωματούχους να κατηγορούν διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της εξουθένωσης καθώς και ορισμένους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν για τον COVID.

Αλλά την ίδια στιγμή, η Χότσουλ υποστηρίζει επίσης κρίσιμους πολιτικούς συμμάχους, συμπεριλαμβανομένου του βασικού εργατικού συνδικάτου 1199SEIU καθώς και επιδρών δικτύων νοσοκομείων και υγειονομικής περίθαλψης στην πολιτεία, καθώς ο κυβερνήτης τρέχει για πλήρη θητεία φέτος. Οι νομοθέτες της Νέας Υόρκης και η Χότσουλ συμφώνησαν στα μπόνους στον κρατικό προϋπολογισμό νωρίτερα φέτος, αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων συνολικά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ