Ντοματοκεφτέδες: Ένας μεζές πλούσιος σε διατροφική αξία


Οι ντοματοκεφτέδες είναι απίστευτα νόστιμες, ευέλικτες και φθηνές και αποτελούν ένα τέλειο ορεκτικό για το καλοκαίρι. Σερβίρετε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι, σάλτσα τζατζίκι ή απλό γιαούρτι καρυκευμένο με ωμό ψιλοκομμένο σκόρδο και χυμό λεμονιού για γεύση.

Ντοματοκεφτέδες

Συστατικά συνταγής:

  • 2 φλιτζάνια φρέσκια ντομάτα σε κύβους με χυμούς
  • ½ φλιτζάνι συσκευασμένα τριμμένα κολοκυθάκια
  • ⅓ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​ιταλικό μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3 ουγγιές τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή περισσότερο όσο χρειάζεται
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Ανακατέψτε μαζί τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη και το καγιέν σε ένα μπολ για να ενωθούν.

Βήμα 2: Αφήνετε για 15 λεπτά να φύγουν τα υγρά από τα λαχανικά η ζάχαρη και το αλάτι.

Βήμα 3: Ανακατέψτε το μείγμα ντομάτας. προσθέτουμε μαϊντανό, δυόσμο και βασιλικό. Θρυμματίζουμε σε τυρί φέτα. Προσθέστε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν. Το κουρκούτι πρέπει να είναι σχετικά χαλαρό αλλά θα κρατήσει το σχήμα του σε ένα κουτάλι. Αν είναι πολύ χαλαρό, προσθέστε περισσότερο αλεύρι. Εάν είναι πολύ στεγνό, προσθέστε λίγο νερό μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.

Βήμα 4: Τυλίξτε το μπολ σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βήμα 5: Ζεσταίνετε 1 ίντσα φυτικού ελαίου σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στους 175 βαθμοί C ή χρησιμοποιήστε μια φριτέζα.

Βήμα 6: Τοποθετήστε γεμάτες κουταλιές της σούπας κουρκούτι στο καυτό λάδι. μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια. Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, 2 με 3 λεπτά ανά πλευρά. Αναποδογυρίστε άλλη μια φορά και τηγανίστε για άλλα 30 δευτερόλεπτα, αν θέλετε. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Απολαύστε!!!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ