Ολίβια Νιούτον Τζον: Η τελευταία συγκινητική φωτογραφία και το «αντίο» της κόρης της


Η Ολίβια Νιούτον Τζον είχε ζητήσει από τους θαυμαστές της να κάνουν δωρέες στη φιλανθρωπική της οργάνωση αντί να αγοράσουν λουλούδια στη μνήμη της πριν φύγει απο τη ζωή στα 73 της χρόνια

Η 73χρονη Ολίβια Νιούτον Τζον πέθανε το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι της στη νότια Καλιφόρνια μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο. Ο σύζυγός της αποκάλυψε ότι η τελευταία της επιθυμία ήταν να γίνουν δωρεές στη φιλανθρωπική της οργάνωση αντί λουλουδιών.

Στο τελευταίο βίντεο που δημοσίευσε πριν από τα Χριστούγεννα, είπε στους θαυμαστές της: «Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο και σας στέλνω αγάπη και φως», ενώ συγκινεί η τελευταία της φωτογραφία, οπου φαίνεται περιτριγυρισμένη από ηλιοτρόπια με ένα αστραφτερό χαμόγελο.

Η ηθοποιός που έγινε διάσημη διεθνώς χάρη στον ρόλο της ως Sandy στην ταινία Grease του 1978, πέθανε το πρωί της Δευτέρας περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της στο σπίτι της στη νότια Καλιφόρνια μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Ο σύζυγός της John Easterling αποκάλυψε ότι η τελευταία της επιθυμία είναι να γίνουν δωρεές στο Ταμείο Olivia Newton-John Foundation το οποίο χρηματοδοτεί την ιατρική έρευνα για τον καρκίνο, με βάση τα φυτά και τις ολιστικές θεραπείες.

Ο λογαριασμός της στο Instagram αποτελείται κυρίως από στιγμιότυπα και αναρτήσεις όλη την καριέρα της , αλλά στις 18 Απριλίου, η σταρ μοιράστηκε μια σπάνια, ειλικρινή φωτογραφία της που πιστεύεται ότι ήταν και η τελευταία της. Η 73χρονη στέκεται στον κήπο της χαμογελώντας πλατειά. «Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα αυτή την όμορφη ανοιξιάτικη μέρα», έγραφε στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Στο τελευταίο βίντεο που δημοσίευσε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ευχαριστούσε τους θαυμαστές της για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια «Ήθελα απλώς να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να ευχηθώ σε όλους πρωτίστως υγιή, χαρούμενα, ειρηνικά Χριστούγεννα. Ξέρω ότι ήταν μια πολύ, πολύ, πολύ δύσκολη στιγμή για όλους σε ολόκληρο τον πλανήτη – οπότε αυτή είναι μια στιγμή που μπορούμε να βρεθούμε μαζί, να γιορτάσουμε ο ένας τον άλλον και τις οικογένειές μας και όποια πίστη κι αν έχουμε μπορούμε να την εκφράσουμε μεταξύ μας που είναι πολύ σημαντικό.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια και σας εύχομαι ότι καλύτερο και σας στέλνω αγάπη και φως.

Η μάχη της με τον καρκίνο

Η μάχη της με τον καρκίνο του μαστού ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1992 όταν ήταν μόλις 44 ετών. Ήταν πολύ ανοιχτή σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία της, η οποία περιελάμβανε τη χρήση ιατρικής μαριχουάνας. Ο καρκίνος επέστρεψε το 2013 και ξανά το 2017.

Πέρασε τα τελευταία χρόνια στο σπίτι της, κάνοντας εκστρατεία για τα δικαιώματα των ζώων και συγκεντρώνοντας χρήματα για το φιλανθρωπικό της έργο. Σε μια συνέντευξη στον Guardian το 2020, είχε πει για την ασθένεια: «Ήταν μέρος της ζωής μου για τόσο καιρό. Ένιωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ανησυχούσα ότι θα επιστρέψει, αλλά σκέφτηκα: θα το ξαναπεράσω».

Σε άλλες συνεντεύξεις, όταν ρωτήθηκε πώς πάλεψε με την ασθένεια τόσο γενναία, είπε: «Είχα και έχω μια καταπληκτική ζωή, οπότε δεν έχω παράπονο. Πραγματικά δεν έχω. Ο καθένας περνάει από κάτι. Όλοι έχουμε κάτι που πρέπει να περάσουμε στη ζωή μας. Αυτή ήταν η πρόκληση μου». Ήταν υπέρμαχος της χρήσης ναρκωτικών, ιδιαίτερα για θεραπευτικούς σκοπούς, και συνάντησε τον δεύτερο σύζυγό της σε ένα καταφύγιο ayahuasca στο Περού. Επέστρεψαν στη χώρα για να παντρευτούν το 2008.

Γεννημένη στην Αγγλία από πατέρα πράκτορα της MI5, η Nιούτον Τζον και η οικογένειά της μετακόμισαν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όταν εκείνη ήταν έξι ετών. Επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως έφηβη για να ακολουθήσει μια καριέρα στο τραγούδι και πρωταγωνίστησε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1974.

Η μεγάλη της στιγμή στο Grease ήρθε τέσσερα χρόνια αργότερα. Ενσάρκωσε περίφημα το ρόλο, διαψεύδοντας τον παραγωγό Allan Carr που πίστευε ότι ήταν πολύ μεγάλη για να πρωταγωνιστήσει. Όταν κυκλοφόρησε η ταινία, έγινε διεθνής επιτυχία και εκείνη παγκόσμιο σύμβολο του σεξ.

Το Χόλιγουντ την αποχαιρέτησε

Ένας από τους πρώτους που έσπευσε να την αποχαιρετήσει ήταν ο συμπρωταγωνιστής της στο Grease, Τζον Τραβόλτα. «Αγαπημένη μου Ολίβια, έκανες τις ζωές μας πολύ καλύτερες. Ο αντίκτυπός σου ήταν απίστευτος. Σ ‘αγαπώ τόσο πολύ. Θα σε συναντήσουμε πάλι και θα είμαστε όλοι μαζί ξανά», έγραψε στη λεζάντα μια ανάρτηση στο Instagram δίπλα σε μια φωτογραφία τους.

«Δικός σου από την πρώτη στιγμή που σε είδα και για πάντα! Ο Ντάνι σου, ο Τζον σου!». Η 36χρονη κόρη της Chloe Lattanzi δημοσίευσε ένα τρυφερό αφιέρωμα στη μητέρα της στο Instagram πριν από τρεις ημέρες, λέγοντας: «Λατρεύω αυτή τη γυναίκα. Η μητέρα μου. Η καλύτερή μου φίλη

Καθώς η είδηση του θανάτου της διαδόθηκε τη Δευτέρα, αστέρια του Χόλιγουντ και οι θαυμαστές της έσπευσαν να της πουν το τελευταίο αντίο. Η Kάιλι Μινόγκ δημοσίευσε μια παλιά φωτογραφία τους γράφοντας: «Από δέκα χρονών, αγαπούσα και θαύμαζα την Ολίβια Νιούτον Τζον. Και, πάντα θα το κάνω. Ήταν και θα είναι πάντα, έμπνευση για μένα με πάρα πολλούς τρόπους. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους της. ONJ4EVER.’

Η Μπίντι Ίρβιν μοιράστηκε μια φωτογραφία της κρατώντας το χέρι της εμβληματικής ηθοποιού κατά τη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης και έγραψε: «Μια από τις πιο ευγενικές και υπέροχες ψυχές που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος». «Αγάπη και Φως ONJ. Ήσουν μια αληθινή εικόνα και σε λάτρευα απόλυτα», είπε επίσης ο Ρέμπελ Γουίλσον Η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ έγραψε στο Instagram: «Πολύ νέα για να φύγει από αυτόν τον κόσμο. Μακάρι να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Ο Αντόνιο Μπαντέρας είπε: «Αναπαύσου εν ειρήνη, Ολίβια Νιούτον-Τζον. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της». Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα Όσκαρ, δημοσίευσε μια φωτογραφία του 1978 της Νιούτον-Τζον και του Τραβόλτα.

«Η Ολίβια Νιούτον Τζον και ο Τζον Τραβόλτα στην 50η απονομή των βραβείων Όσκαρ (3 Απριλίου 1978). Λίγους μήνες αργότερα, συνάρπασαν τον κόσμο ως Σάντι και Ντάνι στο Grease που έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις του 1978, αποδεικνύοντας ότι το Grease είναι (και θα είναι για πάντα) η λέξη».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ