Τατάρ: Έχουμε δικαιώματα γεώτρησης – Δεν έχουν λόγο μόνο οι Έλληνες στη Μεσόγειο

Δηλώσεις στο TGRT Haber σε ζωντανή μετάδοση έκανε ο κατοχικός ηγέτης Ερσιν Τατάρ ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία προκειμένου να παραστεί στους Αγώνες Ισλαμικής Συνεργασίας στο Ικόνιο.

Υπάρχει όπως είπε μια ελληνική κυβέρνηση που θέλει να περικυκλώσει την Ανατολία και την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος»

«Η Τουρκία είναι ο εγγυητής του νησιού της Κύπρου. Δεν μπορώ να σκεφτώ την αποχώρηση των Τούρκων στρατιωτών από το νησί», πρόσθεσε.

Για την κατάσταση στην Ταταρική Ανατολική Μεσόγειο, είπε, «Έχουμε δικαιώματα σε κάθε μέρος που έχουν δηλώσει ως Κυπριακή Δημοκρατία. Έχουμε το δικαίωμα να διεξάγουμε έρευνα εκεί με την εξουσία που έχουμε παραχωρήσει στη Δημοκρατία της Τουρκίας».

«Δεν έχουν λόγο μόνο οι Έλληνες στη Μεσόγειο. Ο τουρκοκυπριακός λαός είναι ένας ξεχωριστός λαός».

Σημείωσε ότι πήγε στο Taşucu πριν από 10 ημέρες και επισκέφτηκε το 4ο γεωτρύπανο Abdülhamid Han.«Είναι ένα σημείο καμπής που δείχνει πόσο ισχυρή έχει γίνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Χαιρετίζουμε όλες αυτές τις προσπάθειες υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν και ελπίζω ειλικρινά ότι θα οδηγήσουν σε καλή τύχη».

Επιπλέον τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να χωρίσει τον τουρκοκυπριακό λαό από την Ανατολία.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ