Σκουπίδια στο Ναυάγιο Ζακύνθου: «Δεν είναι δική μας ευθύνη», λέει ο δήμος

Ζάκυνθος: Μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου γέμισε σκουπίδια

Το γύρο του διαδικτύου κάνει εδώ και λίγες ώρες μία φωτογραφία από το Ναυάγιο της Ζακύνθου, όπου τα σκουπίδια «κλέβουν» την παράσταση αντί της παραλίας. «Δεν έχουμε δικαίωμα να επέμβουμε ως δήμος Ζακύνθου, αλλά η Επιτροπή που έχει τοποθετηθεί από το υπουργείο Τουρισμού», τονίζουν στο grtimes αιρετοί του δήμου.

«Για το Ναυάγιο υπάρχει Επιτροπή, την οποία έχει τοποθετήσει το υπουργείο Τουρισμού για την σωστή και ομαλή λειτουργία του. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα ως προς αυτό το κομμάτι πια. Ουσιαστικά, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία, ώστε να παρέμβουμε σε κάτι για το Ναυάγιο της Ζακύνθου», τόνισε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Σταύρος Κακολύρης ανέφερε στο grtimes πως «στο Ναυάγιο υπάρχουν καθημερινά σεκιούριτι, οι οποίοι φυλάνε το μέρος, οπότε θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ήδη η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου για την κατάσταση που επικρατεί». «Εμείς ως δήμος δεν έχουμε κάποιο δικαίωμα για να επέμβουμε σε κάτι. Υπάρχει αρμόδια Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον καθαρισμό της παραλίας σε καθημερινή βάση. Πάντως, πέρσι δεν είχαν σημειωθεί τέτοια περιστατικά, διότι τα σκουπίδια τα μάζευαν τα ίδια τα καραβάκια που ερχόντουσαν. Κι αυτό, διότι μόνο μέσω θαλάσσης μπορεί να το επισκεφτεί κάποιος», πρόσθεσε ο κ. Κακολύρης.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ