Γενικό χρονοδιάγραμμα για την απώλεια κιλών μετά τον τοκετό!


Ανυπομονείτε να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης αλλά βλέπετε πως ακόμα το σώμα σας δεν ανταποκρίνεται όπως θα θέλατε μερικές ημέρες μετά τον τοκετό. Φυσικά κάθε γυναίκα χάνει τα κιλά της εγκυμοσύνης με διαφορετικό ρυθμό, πράγμα που εξαρτάται από το πόσο βάρος είχε πάρει κατά τη διάρκεια της κύησης, από τη διατροφή και το βαθμό άσκησης που ακολουθεί, αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα που θα σας δώσει μια εικόνα του τι να περιμένετε.

24 ώρες μετά τον τοκετό θα έχετε πάνω σας περίπου 5,5 κιλά λιγότερα καθώς εκτός από το βάρος του μωρού, απομακρύνονται από το σώμα σας το αμνιακό υγρό, άλλα υγρά και μια ποσότητα αίματος.
Μια εβδομάδα αργότερα συνεχίζετε να χάνετε βάρος, ενώ στη διαδικασία παίζει ρόλο και ο θηλασμός. Παρόλο που οι γιατροί συνιστούν την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων για τις μητέρες που θηλάζουν, ο θηλασμός βοηθάει στην καύση, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί κανόνα για όλες τις γυναίκες.

Δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό οι ορμόνες αρχίζουν να καταλαγιάζουν, αλλά η ψυχολογία της νέας μητέρας είναι ακόμα ευάλωτη, επομένως ένας απρόσμενος αριθμός στη ζυγαριά μπορεί να θεωρηθεί βαρύ πλήγμα. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να δείτε αποτελέσματα επομένως αποφύγετε να μετράτε το βάρος σας και να εστιάζετε στα κιλά σας.

Ένα μήνα μετά τη γέννηση του μωρού,πολλές μητέρες έχουν 9 κιλά λιγότερα, φτάνοντας πολύ κοντά στο βάρος που είχαν πριν την εγκυμοσύνη αν είχαν πάρει τα κιλά που έπρεπε.

Στις 6 εβδομάδες η μήτρα επιστρέφει στο αρχικό της μέγεθος, με αποτέλεσμα η κοιλιά σας να φαίνεται πιο μικρή και πιο επίπεδη.

Μερικούς μήνες μετά τον τοκετό, αν ακολουθείτε ισορροπημένη διατροφή θα επιστρέψετε στα κιλά που είχατε πριν την εγκυμοσύνη. Επιπλέον η άσκηση θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε γρηγορότερα τη φόρμα σας.

Στους 9 μήνες θα έχετε πετύχει τον στόχο σας, με την προϋπόθεση φυσικά να μην έχετε ξεπεράσει το όριο των κιλών που σας είχε συστήσει ο γιατρός σας όσο ήσαστε έγκυος. Σε περίπτωση που είχατε πάρει περισσότερα κιλά στην εγκυμοσύνη, θα χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να τα αποβάλλετε.
Μάθετε και αυτό!

Οι διάφορες μορφές δίαιτας είναι απαγορευτικές μετά τον τοκετό, καθώς δεν εφοδιάζουν τον οργανισμό της νέας μητέρας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, επιβραδύνουν την ανάρρωση και δεν βοηθούν το βρέφος να λάβει θερμίδες και θρεπτικές ουσίες μέσω του θηλασμού. Επιπλέον σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους παίζει και η άσκηση, ωστόσο πρέπει να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας για το ποια μορφή άσκησης να ακολουθήσετε, με ποια συχνότητα και πότε να ξεκινήσετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ