Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; 5 έξυπνοι τρόποι για να παραμένετε συνδεδεμένοι και παραγωγικοί


Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; Με την απομακρυσμένη εργασία να παραμένει εδώ για πολλούς, αυτά τα βήματα μπορούν να βοηθήσουν τους ηγέτες της ομάδας και τους υπαλλήλους Οικονομολόγος προειδοποιεί για τις ανεπιθύμητες συνέπειες της εξ αποστάσεως εργασίας Ένας οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ προτείνει ότι τα υβριδικά μοντέλα εργασίας που γεννήθηκαν από την πανδημία της COVID-19 θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια «κρίση διαφορετικότητας» στον χώρο εργασίας.

Δεκάδες αμερικανικές εταιρείες συνεχίζουν να προσφέρουν μια υβριδική ρύθμιση εργασίας ή μια πλήρως απομακρυσμένη δυναμική για τους υπαλλήλους τους – και πολλοί πιστεύουν ότι η εξ αποστάσεως εργασία είναι εδώ για να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον σε ορισμένα επαγγέλματα.

Για όσους εργάζονται εξ αποστάσεως, το καθημερινό πρόγραμμα μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό από τη ρουτίνα της προσωπικής ζωής της πιο παραδοσιακής διευθέτησης.

Η διαφορετική ρύθμιση απαιτεί διαφορετική προσέγγιση — για όλους.

«Τα μειονεκτήματα της εργασίας χωρίς όρια απαιτούν από τους εργοδότες να είναι σκόπιμοι στη σύνδεσή τους με το εργατικό δυναμικό τους», δήλωσε η Alison Stevens, διευθύντρια υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού με έδρα τη Βοστώνη.

Η Stevens εργάζεται για την Paychex, έναν κορυφαίο πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου και υπηρεσιών για τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού HR, μισθοδοσία, παροχές και ασφαλιστικές λύσεις για τις επιχειρήσεις της Αμερικής με έδρα το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης.

Οι συνδέσεις για τις οποίες μιλάει περιλαμβάνουν τη συνέπεια της προσέγγισης από τους διευθυντές – η οποία μπορεί, με τη σειρά της, να βοηθήσει τους υπαλλήλους να αισθάνονται ένα αίσθημα σκοπού προς την εργασία τους, είπε η Stevens. Στις σημερινές ρυθμίσεις εργασίας εξ αποστάσεως, «οι εταιρείες πρέπει να βρουν δημιουργικούς τρόπους για να καλλιεργήσουν προσωπικές συνδέσεις», είπε ένας επαγγελματίας ανθρώπινου δυναμικού με έδρα τη Βοστώνη.

Πρέπει να προσφερθούν συνεπείς ανατροφοδοτήσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων, ανέφερε.

Επίσης, οι διευθυντές μπορούν να διασφαλίσουν ότι κάθε άτομο συμβάλλει στην επιτυχία της μεμονωμένης ομάδας καθώς και στους συνολικούς στόχους της εταιρείας.

Καθώς συνεχίζονται οι ρυθμίσεις απομακρυσμένης ή υβριδικής εργασίας, ακολουθούν άλλες συμβουλές για την οικοδόμηση και τη διατήρηση σχέσεων — και βήματα που θα μπορούσαν να εξετάσουν οι διευθυντές ή οποιοιδήποτε εργαζόμενοι, για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ισχυρής ομαδικής εργασίας και της υψηλής παραγωγικότητας στις ομάδες και τις ομάδες εργασίας τους.

Δοκιμάστε δημιουργικές επικοινωνίες

Η ισχυρή επικοινωνία πρέπει να αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για όλους.

«Οι εταιρείες πρέπει να βρουν δημιουργικούς τρόπους για να καλλιεργήσουν προσωπικές διασυνδέσεις», δήλωσε ο Sharawn Tipton, Chief People Officer στο LiveRamp, μια πλατφόρμα συνδεσιμότητας δεδομένων με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Οι εικονικές βραδιές παιχνιδιών μπορούν να βοηθήσουν τους απομακρυσμένους εργαζόμενους να γνωρίσουν τις ομάδες και τους συναδέλφους τους. Ένας τρόπος για να χτίσετε σχέσεις μεταξύ απομακρυσμένων ομάδων; Συγκεντρώστε τις τακτικές οικοδόμησης σχέσεων μέσω της επικοινωνίας.

«Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη φιλοξενία εικονικών συγκεντρώσεων που δεν σχετίζονται με την εργασία», για να συμβάλουν στην ενίσχυση της «ανθρώπινης σύνδεσης», είπε ο Tipton.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα τους συναδέλφους και τους συμπαίκτες τους μέσω ειδικά σχεδιασμένων εικονικών συναντήσεων.

Για παράδειγμα, η διοργάνωση ομαδικών συναντήσεων για καφέ της “πρώτης Παρασκευής του μήνα” ή βραδιές εικονικών παιχνιδιών μπορεί να βοηθήσουν τους απομακρυσμένους εργαζόμενους να γνωρίσουν τις ομάδες και τους συναδέλφους τους, πέρα ​​από την καθημερινή εργασία και τις συναντήσεις τους, είπε ο Tipton.

Με την ίδια λογική, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φροντίζουν να συμμετέχουν όταν τους προσφέρονται ή παρουσιάζονται τέτοιες ευκαιρίες. Είναι προς όφελός τους.

Προσπαθήστε για μια εταιρική κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς

Οι εργαζόμενοι είναι πιθανό να είναι πιο παραγωγικοί όταν αισθάνονται ότι ανήκουν και εκτιμώνται.

«Με τη συνεχή καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εξαιρετική δουλειά, να υπερασπίζονται καινοτόμες ιδέες και να είναι ο καλύτερος εαυτός τους», εξήγησε ο Tipton. Επαινέστε δημόσια, δώστε σχόλια ιδιωτικά

Οι διαχειριστές μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα αποδώσουν τα εύσημα σε ρυθμίσεις ομάδας, όπως τα Ζουμ.

Αλλά εάν ένας υπάλληλος δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, φροντίστε να κάνετε αυτή τη συζήτηση ένας προς έναν.

«Αν κάποιος στην ομάδα μου έκανε κάτι παραπάνω και πέρα ​​από μια εργασία, μου αρέσει να τον επαινώ δημόσια στο κανάλι μας στο Slack, ώστε να νιώθει ότι αναγνωρίζεται και εκτιμάται», δήλωσε η Zoe Biehl, επικεφαλής περιεχομένου στη VentureKite, μια εταιρεία ψηφιακών μέσων στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα.

«Είναι σημαντικό να είστε ανοιχτοί σε σχόλια και προτάσεις για την εξομάλυνση των επιχειρηματικών διαδικασιών σας», είπε ένας μάνατζερ με έδρα το Μαϊάμι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ