Σάνα Μαρίν: Τι είπε για το φιλί με τον τραγουδιστή – Γιατί υποβλήθηκε σε εξέταση για ναρκωτικά

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάρι δήλωσε σήμερα ότι υποβλήθηκε σε εξέταση για ναρκωτικά, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που την έδειχναν να συμμετέχει σε ένα πάρτι με φίλους της. Παράλληλα, τόνισε ότι ουδέποτε έκανε χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών. Η 36χρονη Μάριν είπε ότι η ικανότητά της να εκτελεί τα επίσημα καθήκοντά της παρέμεινε άθικτη το εν λόγω βράδυ του Σαββάτου και ότι θα έφευγε από το πάρτι αν χρειαζόταν να εργαστεί.

Τα βίντεο με την πρωθυπουργό να διασκεδάζει συντροφιά με γνωστούς Φινλανδούς καλλιτέχνες αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αυτήν την εβδομάδα. Πολύ γρήγορα αναπαρήχθησαν από πολλά μέσα ενημέρωσης στη Φινλανδία και στο εξωτερικό.

«Τις τελευταίες ημέρες διατυπώθηκαν σοβαρές δημόσιες κατηγορίες ότι βρέθηκα σε έναν χώρο όπου γινόταν χρήση ναρκωτικών ή ότι εγώ η ίδια έκανα χρήση», είπε η Μάριν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Θεωρώ πολύ σοβαρές αυτές τις κατηγορίες και, μολονότι θεωρώ άδικο το αίτημα να υποβληθώ σε τεστ για ανίχνευση ναρκωτικών, για τη νομική προστασία μου και για να ξεκαθαρίσω τυχόν αμφιβολίες, έκανα το τεστ σήμερα και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε περίπου μία εβδομάδα».

Αφού κυκλοφόρησαν τα βίντεο, μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και πολιτικοί της αντιπολίτευσης ζητούσαν από τη Μάριν να υποβληθεί στο τεστ. Η ίδια είπε ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών και δεν είδε κανέναν να κάνει χρήση στο πάρτι όπου παραβρέθηκε. Αν και πολλοί είναι αυτοί που επαινούν τη Μάριν γιατί συνδυάζει την απαιτητική εργασία της με τη δραστήρια ιδιωτική ζωή της, άλλοι αμφισβητούν την απόφασή της να επιτρέψει να την βιντεοσκοπήσουν, ακόμη και αν της υποσχέθηκαν ότι τα βίντεο προορίζονταν μόνο για ιδιωτική χρήση.

Σε μια περίοδο που η Ευρώπη βρίσκεται σε αναταραχή λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Μάριν επικρίθηκε επίσης με το σκεπτικό ότι η συμμετοχή της στο πάρτι θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητά της να εκτελέσει γρήγορα τα καθήκοντά της σε περίπτωση κρίσης. «Αν υπήρχε κατάσταση κρίσης θα το γνώριζα πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου», είπε στους δημοσιογράφους σήμερα, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι καλά εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε στρατιωτική κρίση που θα επηρέαζε τη χώρα.

Το “φιλί” με τον τραγουδιστή

Για το επίμαχο όσο και πολυσυζητημένο φιλί με τον τραγουδιστή, η Σάνα Μαρίν αρνήθηκε ότι ο τραγουδιστής τη φίλησε στον λαιμό. Εξήγησε ότι μιλούσε και ότι της μιλούσε και ότι ίσως τη φίλησε στο μάγουλο.

«Εάν με φιλήσει κάποιος στο μάγουλο, δεν υπάρχει κάτι απρεπές ή κάτι που δεν μπορώ να διαχειριστώ ή να πω στον σύζυγό μου», είπε στους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του, ο γνωστός τραγουδοποιός και τραγουδιστής, κληθείς να σχολιάσει το βίντεο, αρκέστηκε να απαντήσει: “Λοιπόν, δεν μου αρέσει να σχολιάζω τα προσωπικά μου θέματα και τι κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου. Ευχαριστώ και καλό Σαββατοκύριακο!”.

Τι συνέβη στο περιβόητο πάρτι με την πρωθυπουργό Σάνα Μάριν- Ποιος διέρρευσε το video

Η Μάριν δήλωσε ότι είχε πιει αλκοόλ σε εκείνο το πάρτι, διαψεύδοντας παράλληλα ότι είχε πάρει ναρκωτικά ή ότι ήταν μάρτυρας χρήσης ναρκωτικών από πρόσωπα που συμμετείχαν στο πάρτι.

«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Δεν έκανα χρήση ναρκωτικών, και συνεπώς, δεν έχω πρόβλημα να κάνω τεστ. Αυτά τα βίντεο είναι ιδιωτικά, μαγνητοσκοπήθηκαν σε ιδιωτικούς χώρους. Περνούσα μια βραδιά με φίλους» , δήλωσε στον Τύπο η Σάνα Μάριν, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP).

Ποιοι ήταν στο πάρτι

Φυσικά από την πρώτη στιγμή τα Μέσα Ενημέρωσης της Φινλανδίας ξεκίνησαν το… σαφάρι για να εντοπίσουν ποιοι ήταν οι άνθρωποι στο περιβάλλον της πρωθυπουργού. Ανάμεσά τους Janita Autio μία από τις πιο διάσημες φωτογράφους στη Φινλανδία κι εκείνη που τράβηξε το περίφημο καρέ της Μάριν με το δερμάτινο τζάκετ και το κοντό σορτσάκι.

https://www.instagram.com/p/Cfzg3UZI_2U

Στο πάρτι βρισκόταν και ο στιλίστας Vesa Silver αλλά και οι ραδιοφωνικοί παρουσιαστές Tinni Wikström και Karoliina Tuominen. Η τελευταία, δε, είναι η μοναδική η οποία έκανε και δηλώσεις από όσους βρέθηκαν στο πάρτι.

«Δεν υπήρξε τίποτα παράνομο σε αυτή την κατάσταση, απλώς οι άνθρωποι διασκεδάζουν», σχολίασε η Tuominen.

Τέλος, μαζί με την Μάριν στο πάρτι βρισκόταν και η μουσικός Alma με τον βουλευτή, από την παράταξη της πρωθυπουργού, Ilmari Nurminen.

Πώς διέρρευσε το βίντεο;

Όπως είναι λογικό, τα στεγανά του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος αναζητούν τη διαρροή. Η ίδια η Μάριν, άλλωστε, δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να διακόψει τις φιλικές σχέσεις με όσους ήταν μαζί της.

Πώς έφτασε το video στην δημοσιότητα;

Δημοσίευμα του MTV Uutisten, αναφέρει πως ένα από τα άτομα που βρέθηκαν στο πάρτι διατηρεί λογαριασμό στο Instagram, τον οποίο ακολουθούν μόλις 92 άτομα. Ένα άτομο εξ αυτών είναι και η Μάριν.

Στιγμιότυπα και εικόνες από την ξέφρενη βραδιά «ανέβηκαν» στον εν λόγω λογαριασμό και κάπως έτσι η συντηρητική φινλανδική πολιτική σκηνή βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση που διχάζει, καθώς άλλοι θεωρούν την Μάριν πρωτοποριακή και άλλοι ακατάλληλη για τον πρωθυπουργικό θώκο…


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ