Θάνατος 50χρονου από δέντρο: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της τραγωδίας

Θύελλα αντιδράσεων στην σκιά της τραγωδίας στην Κρήτη – «Για εμένα είναι δολοφονία» αναφέρει ο γιος του αδικοχαμένου 50χρονου

Κόβει την ανάσα το βίντεο από την πτώση του δέντρου στην λεωφόρο Δημοκρατίας το οποίο κόστισε την ζωή του 51χρονου Παναγιώτη Μητρέλου. Μέσα από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας φαίνεται καρέ καρέ η τραγική στιγμή που το τεράστιο δέντρο πέφτει στο οδόστρωμα τρομοκρατώντας πεζούς οδηγούς όπως και περίοικους.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, για το επίμαχο δέντρο το οποίο σκότωσε τον 51χρονο, καθώς και για άλλα …επικίνδυνα σημεία, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης είχε ενημερώσει τους αρμόδιους του δήμου Ηρακλείου.

Αφέθηκε ελεύθερος ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο Προϊστάμενος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του Εισαγγελέα εφόσον συνεχίζεται και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της προανάκρισης για την έρευνα και την απόδοση ευθυνών που οδήγησαν στο τραγικό θάνατο τον άτυχο Παναγιώτη Μητρέλο.

Ένα 24ώρο μετά το άδόκητο χαμό του άτυχου 51χρονου οι εξελίξεις στην υπόθεση φαίνεται να είναι ραγδαίες αφού οι αρμόδιοι φορείς εντείνουν τις έρευνες αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τον άτυχο άνδρα όταν καταπλακώθηκε από ένα τεράστιο πεύκο ενώ περίμενε σταθμευμένος κανονικά στο φανάρι της λεωφόρου Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς σήμερα το μεσημέρι ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου κ. Θανάσης Γαλήνας, διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Νομικά θα κινηθεί η οικογένεια του 50χρονου

Από χθες όλη η τοπική κοινωνία της Κρήτης βρίσκεται σε σοκ από τον τραγικό θάνατο του 50χρονου ενώ η οικογένειά του δηλώνει σε κάθε τόνο ότι θα κινηθεί νομικά για να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους.

«Δεν μπορεί ένα δέντρο να κόβει έτσι την ζωή ενός ανθρώπου», δήλωσε στην κάμερα του Alpha tv η χήρα του 51χρονου, Σταυρούλα.

Ο Παναγιώτης Μητρέλος που καταπλακώθηκε από δέντρο ενώ περίμενε στο φανάρcretalive.gr

Η Σταυρούλα με τον Παναγιώτη ήταν 30 χρόνια παντρεμένοι και είχαν μαζί τρία αγόρια. Όπως η ίδια περιγράφει, ανάμεσα σε αναφιλητά «ήταν ο καλύτερος μπαμπάς, ο καλύτερος οικογενειάρχης, ο καλύτερος σύζυγος».

Παράλληλα τονίζει πως «θέλουμε απόδοση ευθυνών, θέλουμε να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για αυτό. Ξέρουμε ότι δεν έγινε επίτηδες αλλά από την άλλη πρόκειται για σοβαρή αμέλεια».

«Έχασα τον πατέρα μου για αμέλεια άλλου», λέει ο γιος

Με το πρώτο φως της ημέρας φαίνονται ακόμα τα συντρίμμια της ανείπωτης τραγωδίας. Το δέντρο έχει απομακρυνθεί, έχει μπει ειδική κορδέλα σήμανσης γύρω από τον κομμένο πλέον κορμό ενώ το μηχανάκι του άτυχου 51χρονου παρέμενε στο σημείο μέχρι και λίγο μετά τις 10 που πήγαν και το παρέλαβαν.

Στο σημείο όπου τόσο τραγικά έχασε τη ζωή του ο 51χρονος βρέθηκε και σήμερα ο Χρήστος, ένα από τα τρία παιδιά του άτυχου άνδρα.

Εμφανώς οργισμένος έβλεπε τη μοτοσικλέτα του πατέρα του, μην μπορώντας να πιστέψει ότι δεν είναι πλέον στη ζωή.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη. Είναι απίστευτο, πονάει πολύ», αναφέρει μιλώντας στο cretapost ενώ παράλληλα τονίζει πως η οικογένεια είναι διατεθειμένη να κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων. «Ζητάμε δικαιοσύνη. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο πατέρας μου έχασε την ζωή του για αμέλεια άλλου, είναι σαν να τον σκότωσαν αυτοί. Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν», τόνισε εξοργισμένος ο Χρήστος.

Παρενέβη ο εισαγγελέας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για την διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες του cretapost, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για το περιστατικό. Ο εισαγγελέας Ηρακλείου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια της πτώσης του δέντρου και να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες από τους αρμόδιους φορείς.

Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα

Ήταν 6.10 το απόγευμα της Πέμπτης όταν ο 51χρονος Παναγιώτης βρισκόταν με το δίκυκλό του στο φανάρι της λεωφόρου Δημοκρατίας, στο ύψος του Κρητικού Φούρνου, περιμένοντας ν’ ανάψει το πράσινο για να συνεχίσει την πορεία του προς το Ηράκλειο.

Ξαφνικά, το τεράστιο πεύκο που ήταν έξω από τον φούρνο έπεσε με αποτέλεσμα να καλύψει και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου.

Ο άτυχος 51χρονος δεν είχε καμία ευκαιρία για να αντιδράσει. Το πεύκο έπεσε πάνω στο μηχανάκι του με ορμή και τον εγκλώβισε κάτω από τα βαριά κλαδιά του.

Ο ίδιος φορούσε κράνος αλλά δεν στάθηκε ικανό να τον προστατεύσει καθώς το δέντρο το έκοψε στα δύο.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του άτυχου Παναγιώτη ήταν πολύωρη με τον ίδιον τον 51χρονο να έχει ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Λαμπρινός: «Θα κάνουμε το παν για να εντοπιστούν τα αίτια του δυστυχήματος»

«Θα κάνουμε το παν για να εντοπιστούν τα αίτια του δυστυχήματος», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός για τον θάνατο του 51χρονου Παναγιώτη που καταπλακώθηκε από τεράστιο πεύκο σε κεντρική λεωφόρο της πόλης.

Ο κ. Λαμπρινός απευθύνει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 51χρονου ενώ τονίζει πως είναι «αδιανόητο να χάνει τη ζωή του ένας άνθρωπος τόσο άδικα».

Δείτε αναλυτικά την δήλωσή του:

Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για το Ηράκλειο. Το τραγικό δυστύχημα της Πέμπτης 18 Αυγούστου, σε κεντρικό σημείο της πόλης, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους μας. Είναι πραγματικά αδιανόητο ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του τόσο άδικα. Διαβεβαιώνω τους δημότες ότι θα κάνουμε το παν προκειμένου να εντοπιστούν επακριβώς τα αίτια του δυστυχήματος τα οποία ήδη διερευνώνται.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ