CDC: Ερευνά την επιδημία του E. coli στο Μίσιγκαν και το Οχάιο που έχει μολύνει σχεδόν 30 άτομα


CDC: Το CDC δεν είναι προς το παρόν σε θέση να βρει την πηγή της επιδημίας E. coli  Το ξέσπασμα του E. coli συνδέεται με μολυσμένο βοδινό κιμά Τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν μια ευρεία εξάπλωση του E. coli που συνδέεται με μολυσμένο κιμά. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ένα «ταχέως εξελισσόμενο» ξέσπασμα του E. coli έχει μολύνει δεκάδες ανθρώπους και έχει νοσηλεύσει άλλους εννέα στο Οχάιο και το Μίσιγκαν.

Το CDC ανακοίνωσε μέσω δελτίου τύπου την Τετάρτη ότι 29 άτομα νοσούν λόγω της επιδημίας από άγνωστη πηγή.

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι αυτή τη στιγμή, καθώς η πρώτη μόλυνση καταγράφηκε τον Ιούλιο.

Ο αριθμός των μολυσμένων θα μπορούσε να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου λόγω της αβεβαιότητας πίσω από την πηγή της επιδημίας.

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από το βακτήριο έχουν ηλικίες από 6 έως 91 ετών.

Το CDC λέει ότι θα χρησιμοποιήσει το σύστημά του PulseNet για να εντοπίσει την αιτία της επιδημίας κατά τη διάρκεια της έρευνάς του.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι ο πραγματικός αριθμός των μολυσμένων μπορεί να είναι υψηλότερος και να υπάρχει σε άλλες πολιτείες. «Ορισμένες από τις ασθένειες που αναφέρθηκαν στο Μίτσιγκαν και το Οχάιο δεν έχουν ακόμη αναφερθεί στο σύστημα PulseNet, αλλά οι ερευνητές εργάζονται γρήγορα για να τις προσθέσουν στο PulseNet για να προσδιορίσουν εάν μπορεί να είναι μέρος αυτής της επιδημίας», ανέφερε το CDC σε δήλωση σχετικά την Τετάρτη.

Ένα κρούσμα E. coli έχει μολύνει σχεδόν 30 άτομα σε όλο το Μίσιγκαν και το Οχάιο, σύμφωνα με το CDC.

Ένα κρούσμα E. coli έχει μολύνει σχεδόν 30 άτομα σε όλο το Μίσιγκαν και το Οχάιο, σύμφωνα με το CDC.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΑΝΙΟΣ, θανατηφόρος μύκητας; Εάν ένα άτομο πιστεύει ότι έχει μολυνθεί από E. coli, το CDC συνιστά να καταγράφει τι έφαγε την εβδομάδα πριν μολυνθεί, να αναφέρει την ασθένεια σε ένα τοπικό ή κρατικό τμήμα υγείας και να απαντήσει σε τυχόν περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με την ασθένεια σε υπαλλήλους δημόσιας υγείας.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από E. Coli ποικίλλουν συχνά ανάλογα με το άτομο, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν σοβαρές κράμπες στο στομάχι, διάρροια, έμετο και πυρετό.

Το CDC αναφέρει ότι οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν μετά από πέντε έως επτά ημέρες, ορισμένες λοιμώξεις είναι ήπιες, ενώ άλλες σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν θάνατο.

Η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί από μία έως δέκα ημέρες μετά την έκθεση είτε τρώγοντας είτε πίνοντας κάτι που περιέχει τα βακτήρια.

Μέχρι στιγμής, το CDC έχει καταγράψει ότι 15 άνθρωποι στο Μίσιγκαν και 14 στο Οχάιο έχουν μολυνθεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ