Πόλεμος στην Ουκρανία: 22 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό


Επίθεση με ρουκέτα σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ουκρανίας σκότωσε 22 ανθρώπους, την ημέρα που συμπληρώθηκαν έξι μήνες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής (24/8)

Μια ρωσική επίθεση με ρουκέτα σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ουκρανίας σκότωσε 22 ανθρώπους, λέει το Κίεβο την ημέρα που συμπληρώθηκαν έξι μήνες από την έναρξη της εισβολής της Μόσχας.

Πέντε από τα θύματα της επίθεσης στην ανατολική πόλη Chaplyne κάηκαν μέχρι θανάτου μέσα σε ένα όχημα, ενώ σκοτώθηκε και ένα 11χρονο αγόρι. Ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε την επίθεση εν μέσω συνεδρίασης του ΣΑ του ΟΗΕ. Είπε ότι περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η Ρωσία μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο, αλλά έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι στοχεύει πολιτικές υποδομές. Ο Ζελένσκι είπε ότι έμαθε για το χτύπημα στο Chaplyne του Dnipropetrovsk, καθώς ετοιμαζόταν να μιλήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, προσθέτοντας: «Έτσι προετοιμάστηκε η Ρωσία για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Τέσσερα επιβατικά βαγόνια καίγονται τώρα… ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί», συνέχισε. Τον Απρίλιο, μια επίθεση σε άλλο σιδηροδρομικό σταθμό σκότωσε περισσότερους από 50 ανθρώπους.

Η Ουκρανία «γιόρτασε» στις 24 Φεβρουαρίου την ημέρα ανεξαρτησίας της και ο κ. Ζελένσκι είχε δηλώσει προηγουμένως η Ρωσία μπορεί να κάνει κάτι «σκληρό» για να διαταράξει τους εορτασμούς. Νωρίτερα κατηγόρησε τις δυνάμεις της Μόσχας ότι μετέτρεψαν το πυρηνικό εργοστάσιο της Zαπορίζια σε «εμπόλεμη ζώνη» που έθεσε σε κίνδυνο το εργοστάσιο και τους ανθρώπους της Ευρώπης, θέτοντας τον κόσμο «στο χείλος της καταστροφής από ραδιενέργεια».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ είπε στην ίδια συνάντηση ότι ο «ανούσιος πόλεμος» θα μπορούσε να ωθήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην ακραία φτώχεια, τόσο στην Ουκρανία όσο και εκτός αυτής.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ