Κόρινθος: Επιμένει για εγκληματική ενέργεια του πατέρα ο Μπαλάσκας – Τα στοιχεία δεν κολλάνε


Κόρινθος: Μπορεί ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας να αφέθηκε ελεύθερος για τον πνιγμό του παιδιού, ωστόσο ο συνδικαλιστής της αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, τόνισε πως υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στην Κόρινθο, με τον πνιγμό της 6χρονης μπροστά στα μάτια του πατέρα της.

Ο συνδικαλιστής της αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε στο MEGA για την αντίδραση του πατέρα: «Υπάρχει ο λεγόμενος πανικός του γονέα. όταν ο γονέας και ο κάθε γονέας που αγαπάει το παιδί του, βλέπει το παιδί του να είναι σε άμεσο κίνδυνο δεν υπολογίζει τίποτα. Είναι πράγματα που καταδειχθούν στην προανάκριση και τελικά θα δούμε τι συνέβη».

Πρόσθσε δε πως, «δεν κολλάνε τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί για τον πνιγμό του 6χρονου, εκφράζοντας τις αμφβολίες του για το αν πρόκειται για ατύχημα.

Τι ανέφερε ο άνδρας που βρήκε το παιδί

Μπορεί ο 42χρονος πατέρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ωστόσο αρκετά ερωτήματα παραμένουν και ζητούν απαντήσεις για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει.

Ο ψαράς που εντόπισε το κορίτσι, μίλησε στο MEGA, τονίζοτας πως: «Το κοριτσάκι όταν το βρήκα ήταν με τα ρούχα και τα παπούτσια. Φόραγε μία μπλούζα, σορτς και πεδιλάκια. Το λιμενικό αν χρειαστούν στοιχεία για το δικαστήριο έχει τις φωτογραφίες».

Το παιδί βρισκόταν σε απόσταση 10 με 15 μέτρα από την ακτή και το σωσίβιο βρέθηκε, σημείωσε ο αυτόπτης μάρτυρας. Επίσης ανέφερε ότι ο πατέρας ήρθε με την αστυνομία, ο οποίος είπε ότι είχε πάει σπίτι να φορτίσει το κινητό για να καλέσει βοήθεια.

Ο ψαρουντουφεκάς στάθηκε στο γεγονός ότι πατέρας και παιδί έτρωγαν πολύ μακριά από το σημείο όπου σημειώθηκε ο πνιγμός, αλλά και ότι όταν επέστρεψε ο πατέρας, τα ρούχα του ήταν στεγνά.

Επιπλέον ο αυτόπτης μάρτυρας εξέφρασε την απορία του γιατί ενώ ο πατέρας με την κόρη του είχαν φάει σε ένα μαγαζί που ήταν κοντά σε οργανωμένες παραλίες, τελικά αποφάσισε να οδηγήσει 6-7 χιλιόμετρα και να πάει σε μια απομακρυσμένη παραλία, όπου εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς και καταλήξανε σε μία παραλία που ήταν απομονωμένη.

Τι υποστήριξε στην απολογία ο πατέρας

Μπορεί ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας να αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον Ανακριτή, ωστόσο, η έρευνα των Αρχών θα συνεχιστεί, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά «κενά» στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο πατέρας του παιδιού, αλβανικής καταγωγής, βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του και είχε πάρει την 6χρονη για να πάνε μία βόλτα.

Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι τα παρακάτω:

-Γιατί μπήκαν στη θάλασσα για μπάνιο ενώ δεν είχαν μαζί τους μαγιό; Κατά μία εκδοχή που δίνεται ο καιρός δεν ήταν καλός και έτσι αποφάσισαν να μην πάνε για μπάνιο. Ωστόσο, το παιδί ζήτησε κάποια στιγμή από τον πατέρα του να βουτήξουν στη θάλασσα και να πάνε να ανέβουν σε βάρκα που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από την ακτή.

-Ένα δεύτερο ερώτημα είναι γιατί ο πατέρας δεν είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο στην ακτή;

-Το τρίτο κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί δεν βούτηξε για να σώσει το παιδί όταν είδε ότι αυτό άρχισε να βυθίζεται. Κατά τη δική του εκδοχή πανικοβλήθηκε σε βαθμό που δεν ήξερε πως να αντιδράσει. Αρχικά δεν είχε αναφέρει ότι έχει άσθμα και αυτό τον απέτρεψε από το να βουτήξει για να τραβήξει πάνω την 6χρονη. Οι ισχυρισμοί αυτοί προκάλεσαν από την πρώτη στιγμή ερωτήματα στους λιμενικούς που έκαναν την προανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, επιβεβαιώνεται ότι το μικρό κορίτσι συνήθιζε να βουτάει στο συγκεκριμένο σημείο και να πηγαίνει στη βάρκα για να παίξει.

Ο 42χρονος πατέρας απολογήθηκε στον Ανακριτή υποστηρίζοντας ότι όταν το παιδί γλίστρησε και έπεσε μέσα στη θάλασσα, εκείνος φοβήθηκε να βουτήξει μέσα στο νερό λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει με το άσθμα.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι αμέσως άρχισε να καλεί σε βοήθεια αλλά δεν έβλεπε κανέναν που θα μπορούσε να βοηθήσει. Έτσι έφυγε για να πάει να πάρει το κινητό του τηλέφωνο και να καλέσει σε βοήθεια. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι υπερ-αγαπούσε την κόρη του και ότι δεν ήθελε να της χαλάει χατίρι. Αυτός ήταν ο λόγος που όταν του είπε να βουτήξουν στη θάλασσα και να πάνε στη βάρκα, εκείνος δεν το αρνήθηκε παρότι δεν είχαν πάρει μαζί τους μαγιό.

Τελικά ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους (παρουσίαση κάθε πρώτη του μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του). Η κατηγορία σε βάρος του αφορά στην θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτος ο γαμιολης γιατι ανακατευτηκε παλι;Με ποια ιδιοτητα;Αντε και αυτα τα Πετσομενα σκουληκια της τηλεορασης δεν βρηκαν αλλον να κανουν τηλεθεαση;Βρηκαν το ν Κλουζο της πουτσας να εξιχνιασει το εγκλημα;

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ