Yoga: Για ποιο λόγο οι αθλητές χρειάζεται να την εντάξουν στη ρουτίνα τους;


Αν ψάχνετε για έναν δημιουργικό τρόπο να κάνετε προπόνηση δύναμης και αντίστασης βελτιώνοντας παράλληλα το εύρος κίνησης και την ισορροπία, η γιόγκα μπορεί να είναι μια καλή προσθήκη στις προπονήσεις σας. Η γιόγκα μπορεί να είναι η τέλεια μέθοδος cross-training για αθλητές όλων των αθλημάτων. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές να αναπτύξουν καλύτερες τεχνικές αναπνοής ενώ βελτιώνει την ισορροπία, την ευελιξία, τη δύναμη του πυρήνα και ακόμη και την αντοχή.

Τα οφέλη της γιόγκα για τους αθλητές

Η τακτική άσκηση της γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις αθλητικές σας δεξιότητες και τη συνολική σας φυσική κατάσταση.

  • Αναπτύξτε Βαθιά, Χαλαρή Αναπνοή. Εάν συμμετέχετε ανταγωνιστικά σε αθλήματα ή απλώς συμμετέχετε στο περιστασιακό διασκεδαστικό τρέξιμο από μια ιδιοτροπία, γνωρίζετε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η αναπνοή στην απόδοση. Η βαθιά, χαλαρή αναπνοή είναι το θεμέλιο για τη μείωση του άγχους απόδοσης και τη βελτίωση της συγκέντρωσης. Η γιόγκα θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τη συνήθεια της σωστής αναπνοής. Η πρακτική της γιόγκα ενσωματώνει τη σύνδεση μυαλού-σώματος και οι αθλητές μπορούν να επωφεληθούν από αυτόν τον συνδυασμό προπόνησης δεξιοτήτων.
  • Αύξηση της δύναμης του πυρήνα. Οι στάσεις γιόγκα έχουν να κάνουν με το χτίσιμο της δύναμης του πυρήνα. Οι αργές, εστιασμένες κινήσεις απαιτούν ισχυρό μέσο και οι ισομετρικές συσπάσεις πολλών ασκήσεων θα προσθέσουν μια νέα μορφή προπόνησης με αντίσταση στις τυπικές προπονήσεις σας με μηχανήματα.
  • Αυξήστε την ευελιξία και το εύρος κίνησης. Οι ρουτίνες γιόγκα ενσωματώνουν αργή, σταθερή άσκηση ευελιξίας που είναι ιδανική για αθλητές. Η συχνή προπόνηση γιόγκα μπορεί να αυξήσει την ευελιξία και το εύρος κίνησης ενώ ανακουφίζει από την ένταση των μυών. Είτε είστε δρομέας είτε παίκτης γκολφ, το βελτιωμένο εύρος κίνησης μπορεί συχνά να βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσης.
  • Βελτιώστε την ισορροπία. Η γιόγκα είναι ένας τέλειος τρόπος για να ενσωματώσετε ασκήσεις ισορροπίας στην προπονητική σας ρουτίνα. Οι ασκήσεις ισορροπίας συχνά παραβλέπονται από τους αθλητές, αλλά είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη διόρθωση της μυϊκής ανισορροπίας ή των μηχανικών προβλημάτων του σώματος. Με τα περισσότερα αθλήματα και προπονήσεις με βάρη, έχετε την τάση να εκτελείτε επαναλαμβανόμενες κινήσεις που αναπτύσσουν ορισμένες μυϊκές ομάδες ενώ άλλες αγνοούνται. Η γιόγκα μπορεί να διορθώσει αυτές τις ανισορροπίες.
  • Χρήση για Cross Training. Η γιόγκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προπονηθείτε με χαμηλό αντίκτυπο. Η διασταυρούμενη προπόνηση είναι απαραίτητη για αθλητές που κάνουν το ίδιο άθλημα ή άσκηση ρουτίνας όλο το χρόνο. Η προσθήκη νέων ασκήσεων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του τραυματισμού, στην ανακούφιση από την πλήξη της προπόνησης, στην προσθήκη ποικιλίας και θα σας βοηθήσει να ανακάμψετε από σκληρές αερόβιες προπονήσεις ή ασκήσεις ενδυνάμωσης. Η γιόγκα μπορεί να γίνει σε υψηλή ή χαμηλή ένταση και υπάρχουν εκατοντάδες στάσεις που μπορούν να προσφέρουν μια προπόνηση για κάθε αθλητική ανάγκη.

  • Επιλέξτε από πολλά στυλ. Υπάρχουν πολλά στυλ γιόγκα που κυμαίνονται από πολύ δυναμικές, δραστήριες, κινήσεις που πηγαίνουν από τη μια στάση στην άλλη (και καταλήγουν σε μια ενδελεχή αερόβια προπόνηση) σε πιο αργούς ρυθμούς πρακτικές που κρατούν στάσεις για αρκετά λεπτά και σχηματίζουν μια έντονη προπόνηση δύναμης και προπόνηση ισορροπίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ