Αυτή είναι η καλύτερη θέση για να κοιμηθείς στο αεροπλάνο

Ένα είναι το σίγουρο, κανείς ποτέ και για κανέναν λόγο δεν θέλει να κάθεται στη μεσαία θέση του αεροπλάνου

Πέρα όμως από αυτό το αξίωμα κυκλοφορούν δύο διαφορετικές σχολές σκέψης: υπάρχουν εκείνοι που προτιμούν τη θέση προς τον διάδρομο (συνήθως ψηλοί άνθρωποι) κι εκείνοι που λατρεύουν να κάθονται δίπλα στο παράθυρο (συνήθως άνθρωποι που δεν φοβούνται τις πτήσεις).

Τι γίνεται όμως αν είσαι από εκείνους που απλά θέλουν να κοιμηθούν με το που πατήσουν το πόδι τους στο αεροσκάφος, ιδιαίτερα, δε, αν έχεις επιλέξει μία low cost εταιρεία όπου αναγκαστικά δεν έχεις και τίποτα άλλο να κάνεις; Η επιστήμη βρήκε τη λύση και για αυτό: ο Bill Fish, συνιδρυτής του Tuck, ενός site που ασχολείται αποκλειστικά με τον ύπνο, αποκάλυψε ότι αν θες να κοιμηθείς καλό είναι να επιλέξεις μία θέση δίπλα στο παράθυρο.

“Αν κάτσεις πολύ πίσω θα σε ενοχλούν οι επιβάτες που χρησιμοποιούν την τουαλέτα”

“Το παράθυρο σου παρέχει αρκετή σταθερότητα, έτσι ώστε ο σβέρκος και η σπονδυλική στήλη να είναι σχετικά ευθυγραμμισμένες, κάτι που είναι αδύνατο στις θέσεις του διαδρόμου ή αυτές που βρίσκονται στη μέση. Εκτός όμως από αυτό, είναι σημαντικό ότι δε θα σε ενοχλήσει κανείς που θέλει να πάει τουαλέτα ή απλά να σηκωθεί για να ξεμουδιάσει” εξηγεί ο Fish. Κάτι που βρίσκει σύμφωνο τον Rishi Kapoor, ιδρυτή της Nanak Flights, ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου με έδρα τον Καναδά, ο οποίος έρχεται να προσθέσει ότι καλύτερα να επιλέξεις μία θέση στο κέντρο του αεροπλάνου.

Αυτή είναι η καλύτερη θέση για να κοιμηθείς στο αεροπλάνο
“Αν κάτσεις πολύ πίσω στο αεροσκάφος, θα σε ενοχλούν οι επιβάτες που χρησιμοποιούν την τουαλέτα όπως κι ο θόρυβος από τις συσκευές (π.χ. καφετιέρες) που χρησιμοποιεί το πλήρωμα” λέει, για να συνεχίσει: “Αν κάτσεις μπροστά θα ακούς τις φωνές και τα βήματα του πληρώματος ή την κίνηση ανάμεσα στις business και τις economy θέσεις”. Μετά από αυτά, ξέρεις ποια θέση πρέπει να κλείσεις αν θες να κοιμηθείς με την άνεσή σου στην επόμενη πτήση που θα πάρεις.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ