Οίκος Ευγηρίας Ιαπωνία: Προσλαμβάνει μωρά έναντι αμοιβής σε είδος


Οίκος Ευγηρίας Ιαπωνία: Ένας οίκος ευγηρίας στη νότια Ιαπωνία «προσλαμβάνει» μωρά για μια πολύ σημαντική δουλειά — να κάνει παρέα στους ηλικιωμένους κατοίκους του και να τους κάνει να χαμογελούν. Ο μισθός; Πάνες και φόρμουλα γάλακτος. Οι νεοσύλλεκτοι στις εγκαταστάσεις στο Kitakyushu πρέπει να είναι κάτω των τεσσάρων ετών και οι κηδεμόνες τους πρέπει να υπογράψουν σύμβαση που να ορίζει ότι τα μωρά και τα νήπια μπορούν να εμφανίζονται στη δουλειά «όποτε το θέλουν».

Τους επιτρέπεται να κάνουν ένα διάλειμμα «όταν αισθάνονται πεινασμένα, υπνηλία ή ανάλογα με τη διάθεσή τους», αναφέρει το συμβόλαιο. Περισσότερα από 30 μωρά έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής, επιφορτισμένα με το να φτιάξουν τη διάθεση περισσότερων από 100 κατοίκων που είναι ως επί το πλείστον γύρω στα 80, δήλωσε η Kimie Gondo, επικεφαλής του γηροκομείου.

«Η απλή θέα των μωρών κάνει τους κατοίκους μας να χαμογελούν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας με ένα γέλιο ότι «δεν υπάρχει κανένας κατάλογος βαρδιών ή τίποτα».

Μια αγγελία εργασίας καρφιτσωμένη στον τοίχο της εγκατάστασης λέει “Προσλαμβάνουμε!” με μεγάλους χαρακτήρες και ενημερώνει τους επίδοξους εργαζόμενους θα αποζημιωθούν για τις υπηρεσίες τους σε πάνες και γάλα σε σκόνη.

Η κύρια – και ίσως η μοναδική – ευθύνη των επιτυχόντων υποψηφίων θα είναι να «κάνουν μια βόλτα» γύρω από το γηροκομείο ενώ συνοδεύονται από τους κηδεμόνες τους, λέει.

«Τα μωρά μένουν με τις μητέρες τους όλη την ώρα. Είναι σαν να τους πηγαίνουν μια βόλτα σε ένα πάρκο», είπε ο Γκοντό.

Οι τρόφιμοι εμφανίζονται ενθουσιασμένοι από τους νεαρούς νεοσυλλέκτους και τους χαιρετούν, κάνουν συζητήσεις ή τους προσφέρουν αγκαλιές.

“Είναι χαριτωμένα. Μου θυμίζει την εποχή που ήμουν γονέας», είπε ένας κάτοικος σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα έχει παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα, είπε ο Gondo.

«Μερικά από τα παιδιά τα πάνε τόσο καλά με τους τροφίμους μας, που τώρα είναι σαν πραγματικοί παππούδες και εγγόνια».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ