Allou Fun Park: Η ώρα της αλήθειας για το σοβαρό ατύχημα – Τι δείχνουν τα στοιχεία


Allou Fun Park: Ο δικηγόρος των τραυματιών, Βασίλης Καπερνάρνος, αποκάλυψε τα νέα στοιχεία στο ατύχημα που σόκαρε.

Νέα στοιχεία σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο Allou Fun Park με τον σοβαρό τραυματισμό των τεσσάρων νεαρών, έρχονται στη δημοσιότητα.

Ο Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος των τραυματιών, αποκάλυψε για το ατύχημα πως «όταν μπαίνει η Αστυνομία και βάζει κορδέλα κανείς μα κανείς δεν πρέπει να μπαίνει, τελεία και παύλα. Η εταιρία ΤUV Hellas με την σύμφωνη γνώμη της εταιρίας του λούνα παρκ πέρασαν μέσα».

Η TUV Hellas με δελτίο τύπου ανέφερε ότι οι ίδια η εταιρία είναι υπεύθυνη της επιθεώρησης για τα παιχνίδια. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε έλεγχος τον Νοέμβριο του 2021 και μετά ξανά τον Ιουνίο του 2022, γιατί δεν περίμενα ένα χρόνο, αφού είναι ετήσιος ο έλεγχος που γίνεται εκ μέρους της εταιρείας.»

Επιπλέον ο κος Καπερνάρος ανέφερε ότι έχει έρθει σε επαφές με ανθρώπους που πιστοποιούν ότι σε παρελθόντα χρόνο επιθυμούσαν να μπουν σε αυτό το παιχνίδι και τους είχαν ενημερώσει ότι είναι χαλασμένο, επιπλέον έχει και μάρτυρες που πιστοποιούν ότι το λούνα παρκ προχωρούσε στην πώληση βιντεοληπτικού υλικού που κατέγραφε την εμπειρία όσων έμπαιναν, με κόστος 15 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Καπερνάρος ανέφερε στο ΜΕGA ότι έχει βάσιμες πληροφορίες ότι το επίμαχο υλικό υπάρχει περίπτωση να έχει καταστραφεί και ενημέρωσε ότι αυτή την στιγμή η έρευνα είναι σε φάση διορισμού πραγματογνώμονα, μπορεί ακόμα να διοριστούν και δύο πραγματογνώμονες για να αρχίσει η έρευνα.

Από την άλλη ο κ. Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του λούνα παρκ υποστήριξε: «Η πραγματικότητα είναι ότι ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στις 15:00 να σφραγιστεί ο χώρος, συνεπώς κανένας αστυνομικός δεν εξαπατήθηκε εκείνη την ώρα. Δεν υπήρχε ούτε κορδέλα ούτε αστυνομικός. Δεν ήταν σφραγισμένο το παιχνίδι όταν πήγε η TUV Hellas.»

Τι εντόπισε ο εμπειρογνώμονας

Νωρίτερα, αυτοψία στο παρολίγον μοιραίο παιχνίδι, πραγματοποίησε ο εμπειρογνώμονας της εταιρείας συντήρησης, ο οποίος τόνισε στις κάμερες πως βρέθηκαν συγκεκριμένα πράγματα ωστόσο απέφυγε να απαντήσει ποια ήταν τα ευρήματα αυτά.

Δείτε το video:

Πείραξαν το τρενάκι πριν την πραγματογνωμοσύνη;

Μιλώντας στο MEGA , ο Κώστας Λακαφώσης, μηχανολόγος και τεχνικός σύμβουλος των τραυματιών, τόνισε ότι τα ευρήματα από την εξέταση του παιχνιδιού, θα δώσουν αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα.

«Υπάρχουν ευρήματα, δε θα μείνει άλυτο μυστήριο το ατύχημα. Δεν υπάρχει τεράστια διχογνωμία, όλοι καταλήξαμε σε παρόμοια συμπεράσματα. Υπάρχουν κάποια ευρήματα που κάπου οδηγούν. Θα έχουμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα».

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τα τραυματισμένα παιδιά – Σώθηκαν από θαύμα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το ατύχημα στο Allou Fun Park, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα παιδιά, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των νεαρών που επέβαιναν στη μοιραία διαδρομή η βάρκα, δεν φρενάρισε καθώς στο σημείο στο οποίο σταματά δεν υπήρχε επαρκές νερό με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί.

Η επιχείρηση, από την πλευρά της, επιμένει πως όλα λειτουργούσαν σωστά και ότι τα παιδιά είχαν σηκωθεί από τη θέση τους, κάτι που δεν προκύπτει από τις μαρτυρίες επισκεπτών αλλά και από την πλευρά των παιδιών.

Μια 21χρονη παραμένει στη ΜΕΘ, με την κατάσταση της υγείας της συνεχώς να βελτιώνεται. Το αγόρι, που τραυματίστηκε έχει υποστεί ρήξη σπλήνας, ενώ τα 2 άλλα άτομα, είναι ελαφρά τραυματισμένα.

Το λούνα παρκ, μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη και μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης, το τρενάκι του τρόμου δεν λειτουργούσε, έως ότου εξεταστεί από πραγματογνώμονα.

Η τελευταία ανακοίνωση της επιχείρησης

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης του Allou! Fun Park σχετικά με το χθεσινοβραδινό περιστατικό, σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι η διοίκηση του πάρκου έχει ζητήσει από τις αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του παιχνιδιού. Να σημειωθεί ότι το πιστοποιητικό ασφαλείας της TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού είναι εν ισχύ.

Επιπρόσθετα, ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία ποινικής δίωξης, όπου είχε προσαχθεί, χωρίς να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία.

Προς διόρθωση λανθασμένων αναρτήσεων, να σημειωθεί ότι η βάρκα που αποτυπώνεται στην φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης δεν είναι η βάρκα που επέβαιναν οι επισκέπτες, αλλά μια εφεδρική βάρκα που βρίσκεται σταθερά στο σημείο.

Το πάρκο ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας των παιδιών και βρίσκεται κοντά στις οικογένειες τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ