Matcha: Ποια τα οφέλη του Matcha;


Το Matcha είναι καλό για σένα. Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο, σωστά; Εκτός και αν ζείτε κάτω από έναν βράχο τα τελευταία πέντε χρόνια, πιθανότατα έχετε δει αμέτρητους τίτλους που διαφημίζουν τα οφέλη που μοιάζουν με υπερήρωες του matcha, καφετέριες που σερβίρουν ζωντανό πράσινο τσάι matcha και Matcha lattes και εταιρείες συμπληρωμάτων που ενσωματώνουν το τσάι σε σκόνη στο δικό τους γραμμές προϊόντων. Και όλα αυτά για καλό λόγο – Το πράσινο τσάι Matcha είναι μια πηγή ισχύος βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών που υποστηρίζουν το σώμα και την υγεία των καθημερινών επισκεπτών του γυμναστηρίου έως τους λάτρεις αθλητές. Από την αυξημένη απόδοση μέχρι τη βοήθεια στην αποκατάσταση κατά την προπόνηση, τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να ξαναδείτε τα οφέλη που παρέχει το matcha σε αθλητές όλων των επιπέδων.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τσαγιού Matcha και του πράσινου τσαγιού;

Αν και το τσάι Matcha και το πράσινο τσάι προέρχονται από το ίδιο φυτό, η τεχνική με την οποία καλλιεργείται και επεξεργάζεται το matcha είναι αυτή που οδηγεί αυτό το τσάι σε σκόνη στο επόμενο επίπεδο. Με απλά λόγια, το matcha καλλιεργείται στη σκιά τρεις εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή, γεγονός που προκαλεί αύξηση των επιπέδων χλωροφύλλης καθώς και της περιεκτικότητας σε αμινοξέα στο φυτό. Το κανονικό πράσινο τσάι, από την άλλη, αφήνεται στον ήλιο μέχρι τη συγκομιδή.

Τα φύλλα του φυτού πράσινου τσαγιού που καλλιεργείται στη σκιά αλέθονται στη συνέχεια σε λεπτή σκόνη (με αποτέλεσμα το matcha), διατηρώντας όλα τα οφέλη του φυτού για την υγεία, λαμβάνοντας επομένως τα οφέλη του πράσινου τσαγιού και ενισχύοντάς τα. Αυτή η διαδικασία έχει επίσης ως αποτέλεσμα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών και καφεΐνης, δημιουργώντας το τέλειο φυσικό συμπλήρωμα πριν την προπόνηση. Με αυτό, το τσάι matcha μπορεί να υπερηφανεύεται για μια μακρά λίστα φυτοθρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών όπως το EGCG, κάνοντας αυτό το πράσινο τσάι τον καλύτερο φίλο του αθλητή.

Πώς το Matcha βελτιώνει την αποκατάσταση μετά από μια προπόνηση

Με τη σκληρή προπόνηση έρχεται κάθε είδους πόνος και η αναζήτηση συμπληρωμάτων που θα βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και στην επούλωση των σπασμένων μυϊκών ινών. Ένα από τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του Matcha κάνει ακριβώς αυτό. Το EGCG (μια κατεχίνη), στοχεύει στο στρες που προκαλείται από την αθλητική προπόνηση. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το EGCG απέτρεψε την καταστροφή της μυϊκής μάζας μετά την προπόνηση, κάτι που είναι συναρπαστικά νέα για όσους προπονούνται τακτικά.

  • Μεγαλύτερη Αντοχή. Ο Matcha είναι ο άνθρωπος όταν πρόκειται να σε βοηθήσει να πιέσεις τον ρυθμό. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αθλητές έχουν βιώσει βελτιωμένη αντοχή όταν λαμβάνουν συμπληρώματα με matcha, καθώς βοηθά στη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης, επιτρέποντάς σας να πιέζετε πιο δυνατά και περισσότερο.
  • Το Matcha ενισχύει την απόδοση χρησιμοποιώντας το λίπος ως ενέργεια. Ο συνδυασμός κατεχινών και καφεΐνης από το τσάι matcha έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη κατανάλωση ενέργειας (αποθηκευμένο λίπος) για να τραβήξει το σώμα και να το χρησιμοποιήσει. Μελέτες έχουν δείξει ότι το matcha μπορεί να ενισχύσει την αθλητική απόδοση μέσω της αύξησης της διαθεσιμότητας του αποθηκευμένου λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης

Τα οφέλη του Matcha

Δεν χρειάζεται πλέον να τρέμετε το νευρικό σας σύστημα με μια ξαφνική απελευθέρωση καφεΐνης στις φλέβες σας για να καταρρεύσει αργότερα. Το Matcha περιέχει ένα σημαντικό αμινοξύ, την L-θεανίνη, το οποίο ενθαρρύνει το σώμα σας να απελευθερώνει καφεΐνη με βιώσιμο ρυθμό, με αποτέλεσμα μια πιο ήρεμη αίσθηση εγρήγορσης κατά τη διάρκεια των προπονήσεων με αργή απελευθέρωση ενέργειας.

  • Καλύτερη εστίαση κατά τη διάρκεια της προπόνησης: Η L-θεανίνη επανέρχεται με τη θετική της επίδραση στις γνωστικές λειτουργίες, μειώνοντας τα επίπεδα άγχους και στρες ενώ ενισχύει τη διανοητική συγκέντρωση και εστίαση. Αυτό το αξιόπιστο αμινοξύ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μετά την άσκηση για να αυξήσει την πνευματική εγρήγορση και να ηρεμήσει το μυαλό (χωρίς να προκαλεί υπνηλία), όταν μπορεί να ξεκινήσει η προπόνηση.
  • Προστασία από τις ελεύθερες ρίζες: Το Matcha έχει έως και 137 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από άλλα είδη πράσινου τσαγιού. Αυτή η υψηλή δόση αντιοξειδωτικών βοηθά στη μείωση των οξειδωτικών στρεσογόνων παραγόντων που προκαλούνται από την άσκηση, επιτρέποντας στο σώμα σας να ανακάμψει πιο γρήγορα μετά από μια προπόνηση.

  • Υποστηρίζει την υγεία και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού: Μαζί με τη διατήρηση των ελεύθερων ριζών υπό έλεγχο, οι μελέτες δείχνουν ότι το Matcha μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού, και μια μελέτη σε δοκιμαστικό σωλήνα διαπίστωσε ότι το EGCG στο τσάι matcha βοήθησε στο σκοτωμένο από τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Όχι μόνο το matcha ενισχύει το χρόνο σας στο γυμναστήριο, αλλά προστατεύει το σώμα σας από κάθε είδους ασθένειες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ