ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Πολιτική προτεραιότητα της επόμενης τετραετίας το δημογραφικό


Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι τον Ιούλιο ήμασταν 380.000 λιγότεροι.

Μια σημαντική είδηση έδωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ που αφορά το δημογραφικό. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τον Ιούλιο ήμασταν 380.000 λιγότεροι.

Τόνισε, δε, τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση, όπως το επίδομα γέννας και τις νταντάδες της γειτονιάς.

Η απάντηση του πρωθυπουργού:

Έχουμε πρωτοβουλίες για το δημογραφικό;

«Η πιο σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα. Ενδεικτικά η δική μας κυβέρνηση έδωσε 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται. Σημαντική ανακούφιση που καλύπτει τα πρώτα έξοδα. Ενισχύσαμε τον αριθμό παιδιών που μπαίνουν σε παιδικούς σταθμούς. Πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα και στις μητέρες να ξέρουν ότι μπορούν να αφήσουν κάπου το παιδί τους. Να μην είναι πάρκινγκ παιδιών αλλά να αναπτύσσει δεξιότητες.

Αναπτύξαμε τις νταντάδες της γειτονιάς. Προσπαθούμε να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών ώστε η απόκτηση δεύτερου – τρίτου παιδιού να μην είναι δυσβάσταχτο βάρος. Οι τάσεις του δημογραφικού είναι εξαιρετικά μακροπρόθεσμες. Θα άξιζε τον κόπο να υπηρετήσουμε μια μακροχρόνια πολιτική με τη μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση. Θα έπρεπε να μας απασχολεί περιφερειακά να φέρουμε πίσω κόσμο στην περιφέρεια. Για μένα είναι πολιτική προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία.»


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ