Το καλλιτεχνικό χωριό που ειδικεύεται να αντιγράφει αριστουργήματα


Βρίσκεται στην Κίνα και είναι το πιο …καλλιτεχνικό χωριό του κόσμου. Το Νταφέν είναι ένα προάστιο της Buji, Longgang, Shenzhen στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας. Η περιοχή ολόκληρη επιβιώνει με την παραγωγή αντιγράφων των αριστουργημάτων της τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μια ομάδα περίπου είκοσι καλλιτεχνών υπό την ηγεσία του ζωγράφου και επιχειρηματία Χουάνγκ Τζιάνγκ εγκατέλειψε την πόλη.

Είχαν ειδικευθεί στην κατασκευή μεγάλου αριθμού αντιγράφων ελαιογραφιών από ζωγράφους όπως ο Van Gogh, ο Dali, ο da Vinci, ο Rembrandt ή ο Warhol. Αυτά τα αντίγραφα πωλήθηκαν σε πολλές χώρες για σχετικά χαμηλές τιμές. Η προσπάθεια ήταν αρκετά επιτυχημένη και η ζήτηση για αντίγραφα αυξήθηκε. Προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση, όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες έφταναν εκεί. Πολλοί από τους καλλιτέχνες εκπαιδεύονται στις ακαδημίες τέχνης στις απαιτούμενες τεχνικές και παράγουν δεκάδες αντίγραφα καθημερινά.Η επίσημη πολιτική αναφέρει ότι αυτά τα αντίγραφα είναι έργα ζωγραφικής καλλιτεχνών που έχουν πεθάνει πριν από περισσότερα από εβδομήντα χρόνια και κατά συνέπεια εξαιρούνται των πνευματικών δικαιωμάτων.

Φυσικά, γίνεται σαφές ότι αυτοί οι πίνακες είναι αντίγραφα. Σήμερα, το χωριό πουλάει τόσο πρωτότυπα όσο και αντίγραφα. Στην είσοδο του χωριού υπάρχει ένα γλυπτό με το χέρι ενός καλλιτέχνη που κρατάει ένα πινέλο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ