Βασίλισσα Ελισάβετ: Το αντίο του Τζο Μπάιντεν – «Ο κόσμος είναι καλύτερος χάρη σε αυτή»


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων και χαιρέτισε την αίσθηση της «αξιοπρέπειας» και της «υπηρεσίας» της βασίλισσας Ελισάβετ 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απέτισε σήμερα ύστατο φόρο τιμής μπροστά από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο Λονδίνο, όπως και πολλοί άλλοι ξένοι ηγέτες που έφτασαν στη βρετανική πρωτεύουσα για την κηδεία της, που θα τελεστεί αύριο, Δευτέρα.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ εμφανίσθηκαν σε υπερυψωμένο χώρο μέσα στην αίθουσα του Ουεστμίνστερ όπου βρίσκεται το φέρετρο της βασίλισσας ενώ ουρά ανθρώπων περνούσε μπροστά του. Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε το σχήμα του σταυρού και έβαλε το χέρι του στην καρδιά του.

Υπογράφοντας το βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την αίσθηση της «αξιοπρέπειας» και της «υπηρεσίας» της Ελισάβετ και πρόσθεσε πως «ο κόσμος είναι καλύτερος χάρη σ’ αυτή».

«Έχω ήδη πει πως η μητέρα μου και ο πατέρας μου πίστευαν πως όλοι αξίζουν να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και αυτό ακριβώς ήταν που απέπνεε εκείνη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπάιντεν, προσθέτοντας πως είχε «πάνω απ’ όλα αίσθηση της έννοιας της υπηρεσίας».

Νωρίτερα σήμερα είχαν αποτίσει ύστατο φόρο τιμής στην Ελισάβετ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ της Ισπανίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος θα παραστεί απόψε με τον βασιλιά Κάρολο και άλλους ηγέτες σε δεξίωση πριν από την αυριανή τελετή της κηδείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Απόψε η «δεξίωση του αιώνα» από τον Κάρολο – Στο Λονδίνο ηγέτες όλου του κόσμου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το πρόγραμμα της κηδείας – Όλα όσα θα γίνουν το «τελευταίο σάλπισμα»

Κηδεία Ελισάβετ: Η βασίλισσα «δεν ήθελε μια μακρά, βαρετή τελετή» αποκάλυψε πρώην αρχιεπίσκοπος



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ