Smartwatch: Πώς σας βοηθούν τα έξυπνα ρολόγια να κοιμάστε καλύτερα;


Τα έξυπνα ρολόγια και οι ιχνηλάτες γυμναστικής μετρούν τα πάντα, από τα βήματα που κάνουμε μέχρι τις θερμίδες που καίμε. Με προηγμένους αισθητήρες, πολλοί μετρούν ακόμη και τους παλμούς της καρδιάς μας και παρακολουθούν το SpO2 μας. Προσφέροντας εφαρμογές και συνδεσιμότητα smartphone, μας βοηθούν επίσης να διαχειριζόμαστε ημερολόγια, επικοινωνία και εργασίες και, με τη σειρά τους, να απαλύνουμε το άγχος. Εν ολίγοις, τα smartwatches είναι ισχυρά εργαλεία για τον χειρισμό της καθημερινής ζωής. Τι γίνεται όμως με τις ενδιάμεσες νύχτες;

Μεταξύ της προώθησης της δραστηριότητας και της ανακούφισης του στρες, τα wearables μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον ύπνο των χρηστών. Για αρχή, το έξυπνο ρολόι σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε υγιεινές συνήθειες. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τακτικές προπονήσεις, περισσότερους καθημερινούς περιπάτους ή επίγνωση. Όταν έρθει η ώρα του ύπνου, πολλές συσκευές προσφέρουν παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς και προηγμένη ανάλυση ύπνου. Αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνουν δεδομένα ευρείας προβολής σχετικά με τις νυχτερινές σας συμπεριφορές που μπορούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το τι σας εμποδίζει να ξεκουραστείτε καλύτερα.

Στις ΗΠΑ, ένας στους τρεις ενήλικες δεν κοιμάται αρκετά, με πολύ πραγματικές συνέπειες για την υγεία. Όχι μόνο η ανεπαρκής ανάπαυση μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η κατάθλιψη, αλλά μπορεί επίσης να σας κάνει ευερέθιστους, ανήσυχους ή κακούς στη δουλειά σας. Ή αγχώνεσαι μήπως είσαι κακός στη δουλειά σου. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να εμβαθύνετε στο πώς μπορείτε να αντικαταστήσετε το έξυπνο ρολόι σας με την καταμέτρηση προβάτων. Δεν λέμε ότι θα σας βάλει μέσα ή θα σας ρίξει ένα ποτήρι γάλα, αλλά μπορεί απλώς να σας βοηθήσει να προπονηθείτε καλύτερα για να απορρίψετε.

Οι ενήλικες πρέπει να στοχεύουν σε τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου τη νύχτα. Δυστυχώς, είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσετε ένα άλλο επεισόδιο ή ενώ λείπετε για ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο πίσω μέρος, οι δουλειές, τα παιδιά, τα σκυλιά και άλλες ευθύνες συχνά κάνουν τα ξημερώματα αναπόφευκτα. Μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο του χρόνου διακοπής λειτουργίας ρυθμίζοντας ένα πρόγραμμα ύπνου και το smartwatch σας μπορεί να σας βοηθήσει.

  • Ορίστε μια ώρα ύπνου που επιτρέπει επτά ή περισσότερες ώρες ύπνου
  • Ρυθμίστε την ίδια ώρα αφύπνισης κάθε πρωί, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα
  • Καθιερώστε μια χαλαρωτική ρουτίνα

Τα περισσότερα έξυπνα ρολόγια προσφέρουν χρήσιμα εργαλεία όπως ξυπνητήρια, νυχτερινές λειτουργίες και προγράμματα ύπνου. Άλλα σάς επιτρέπουν να ορίσετε μια ρουτίνα αναμονής και θα σας κάνουν ping όταν έρθει η ώρα να ετοιμαστείτε για ύπνο. Ορισμένες εφαρμογές θα σας προτρέψουν να πιείτε ένα τσάι από βότανα ή να τερματίσετε τον χρόνο οθόνης. Οι εφαρμογές συμβατές με Smarthome μπορούν ακόμη και να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε το περιβάλλον σας χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία ή χαμηλώνοντας τα φώτα. Ψάξτε στις προσφορές στη συσκευή σας για να βελτιώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη ρουτίνα πριν τον ύπνο σας. Ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου, συμπεριλαμβανομένου ενός σταθερού χρόνου αφύπνισης, θα οδηγήσει σε καλύτερη ποιότητα ανάπαυσης.

Τα Wearables δεν είναι τίποτα αν δεν είναι πιεστικοί συνεργάτες γυμναστικής. Με υπενθυμίσεις βάσης, παρακολούθηση αυτόματης δραστηριότητας και στοιχεία παρακίνησης, όπως τα διάσημα δαχτυλίδια της Apple, τα περισσότερα smartwatches στοχεύουν να βοηθήσουν τους χρήστες να κινηθούν. Προσδιορίστε το τρέχον επίπεδο φυσικής σας κατάστασης και θέστε ρεαλιστικούς στόχους δραστηριότητας που θα σας κρατήσουν υπόλογους (χωρίς να σας εξαντλήσουν). Η American Heart Association προτείνει στους ενήλικες να λαμβάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης αερόβια δραστηριότητα την εβδομάδα.

Εάν απεχθάνεστε το τρέξιμο, δοκιμάστε άλλες αθλητικές λειτουργίες, όπως HIIT ή ποδηλασία. Εάν δεν έχετε αυτοπειθαρχία, παίξτε τη φυσική σας κατάσταση με προκλήσεις στη συσκευή. Εγγραφείτε για ένα πρόγραμμα ή πρόγραμμα εκπαίδευσης χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Fitbit Premium ή το Garmin Coach. Εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει εγγενή εφαρμογή υγείας με γραφήματα, προκλήσεις και αρχεία καταγραφής σειρών, αυτές οι λειτουργίες είναι απλώς μια λήψη μακριά. Το App Store και το Google Play Store είναι και τα δύο φορτωμένα με εφαρμογές γυμναστικής.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ